Εμπλοκή με τους υποψήφιους στο ΣΥΡΙΖΑ – Αναβλήθηκε η Πολιτική Γραμματεία

Αναβλήθηκε για τις επόμενες ημέρες η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που είχε ως θέμα την ανάδειξη των υποψηφίων για τους μεγάλους δήμους της χώρας και της περιφέρειας.

Η αναβολή κρίθηκε ως επιβεβλημένη μετά την καταγεγραμμένη δυστοκία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχθούν την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα
να είναι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν πάντως την αισιοδοξία τους ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουν καταλήξει στο ποιοι θα είναι υποψήφιοι στην Αθήνα και τον Πειραιά καθώς επίσης και οι υποψήφιοι περιφερειάρχες στις αντίστοιχες περιοχές δεδομένου ότι το ερχόμενο Σάββατο συνεδριάζει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για να εγκρίνει τις υποψηφιότητες.

Πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα είναι να επιστρατεύσει κορυφαία και προβεβλημένα στελέχη προκειμένου να στείλει το μήνυμα ότι αυτή η εκλογική αντιπαράθεση θα έχει την μορφή δημοψηφίσματος.

Πάντως η επιλογή για τα πρόσωπα των υποψηφίων δεν ήταν μια απλή διαδικασία αφού τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να καταλήξουν στο ποια χαρακτηριστικά ήθελαν να έχει ο υποψήφιος τους. Κατ αρχήν αν ήθελαν να είναι ένα κομματικό στέλεχος ή μία ανένταχτη προσωπικότητα του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, Αν θα ήταν ένα νέο άφθαρτο πρόσωπο ή κάποιος που με την παρουσία του θα σηματοδοτούσε την άποψη που θέλει να δώσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς επίσης και εάν ο υποψήφιος θα ήταν άντρας ή γυναίκα.

Η απροθυμία πάντως των κομματικών στελεχών του κόμματος της αριστεράς να αποδεχθούν την πρόταση που τους έκανε ο αρχηγός τους έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ .Έτσι όπως λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα « ο πρόεδρος θα πάρει τα πράγματα στα χέρια του…»

Πηγή φωτογραφίας:Fosphotos.com/Παναγιώτης Τζάμαρος

The post Εμπλοκή με τους υποψήφιους στο ΣΥΡΙΖΑΑναβλήθηκε η Πολιτική Γραμματεία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα