Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου: «Όλα δείχνουν πως ο σεισμός της Κυριακής ήταν ο κύριος»

Την άποψη πως ο κύριος σεισμός ήταν εκείνος που σημειώθηκε την Κυριακή εξέφρασε μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Σήμερα είμαστε πιο κοντά στην άποψη ότι ο σεισμός της Κυριακής
ήταν και ο κύριος», δήλωσε

Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ισχυρών μετασεισμών. «Δεν αποκλείεται να έχουμε και σεισμούς της τάξης των 5 βαθμών, με περαιτέρω βλάβες σε κτήρια , θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να συμβουλευτούν τους μηχανικούς», ανέφερε και πρόσθεσε ότι σημειώθηκαν άλλοι δύο μετασεισμοί, γύρω στις 12:30 το βράδυ, μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ο καθένας.

Από την Κυριακή, όπως είπε, έχουν καταγραφεί 23 μετασεισμοί με μέγεθος πάνω από 4 βαθμούς, περισσότεροι από 100 με μέγεθος πάνω από 3 και εκατοντάδες μικρότεροι.

Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα ελέγχους των μηχανικών, ζημιές παρουσιάζει το 50% των περίπου 300 σπιτιών που έχουν ελεγχθεί σε Ληξούρι και Αργοστόλι, ενώ ακατάλληλο, μετά από ελέγχους, κρίθηκε το λύκειο στο Ληξούρι.

The post Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου: «Όλα δείχνουν πως ο σεισμός της Κυριακής ήταν ο κύριος» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα