Ανασχηματισμός με αφορμή τις υποψηφιότητες;

Του Γιάννη Σπ. Παργινού

Πολλά θρυλούνται γύρω από έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Λογικό θα ήταν να μην γίνει ανασχηματισμός μέσα στην ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κι αυτό γιατί οι νέοι υπουργοί δεν θα είχαν τον χρόνο να μελετήσουν υποθέσεις που άπτονται των καθηκόντων τους ως προεδρεύοντες υπουργοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, θα καιγόταν το χαρτί ενός «πολιτικά επιβεβλημένου» ανασχηματισμού

μετά από μια ενδεχόμενη ήττα στις διπλές κάλπες του ερχόμενο Μαΐου.

Πέραν αυτών όμως, των απολύτως λογικών επιχειρημάτων, υπάρχει και η τρέχουσα πολιτική που δεν μπορεί να αναβληθεί μπροστά σε καμιά προεδρία

Οι καλά γνωρίζοντες το πολιτικό παρασκήνιο, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να διεκδικήσει με την σημαία της Νέας Δημοκρατίας την Περιφέρεια Αττικής, ο Άδωνις Γεωργιάδης. Το όνομα του υπουργού υγείας έχει δοθεί από το Μέγαρο Μαξίμου, και με σύμφωνη γνώμη της Συγγρού, σε δημοσκοπική εταιρεία προκειμένου να «μετρηθεί» το «πέρασμά» του στους ψηφοφόρους του λεκανοπεδίου. Αν τελικά αποφασιστεί να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης στην Αττική θα υποχρεωθεί να παραιτηθεί από τον υπουργικό του θώκο με συνέπεια να μείνει κενή η θέση του στο Υπουργείο Υγείας.

Παρόμοιες σκέψεις υπάρχουν και για τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη για να είναι υποψήφιος στο Δήμο της Αθήνας, ενώ έχει ήδη «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του Σταύρου Καλαφάτη για το Δήμο της Θεσσαλονίκης.

Στην περίπτωση που τα παραπάνω σενάρια επαληθευτούν, τότε σαφώς και καταλήγουμε σε έναν ανασχηματισμό της κυβέρνησης δια της τεθλασμένης των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Εν κατακλείδι, πάντα ταύτα τελούν υπό την αίρεση ενός ενδεχομένου τριπλών εκλογών τον Μάιο. Σενάριο «τρελό» μεν, πολύ πιθανό δε.

The post Ανασχηματισμός με αφορμή τις υποψηφιότητες; appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα