Ντανιέλ Κον Μπεντίτ: Πρέπει να καταργηθεί η τρόικα

Υπέρ της κατάργησης της τρόικας τάχθηκε ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων στην Ευρωβουλή, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, σε συνέντευξη του στο «Βήμα», υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για όργανο «που δεν ελέγχεται δημοκρατικά. Και αυτό επειδή ούτε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ούτε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

υπόκεινται σε δημοκρατικό έλεγχο».

Η γερμανική κυβέρνηση προώθησε την καταστροφική για την Ελλάδα πώληση των οπλικών συστημάτων, σχολιάζει ο κ. Κον Μπετίτ

«Η Ελλάδα είναι θύμα της πολιτικής της τρόικας αλλά και του εαυτού της, θύμα μιας τριαντάχρονης πελατειακής πολιτικής. Θα ήθελα επιτέλους να ακούσω μια φορά από τον Τσίπρα ποια ήταν τα λάθη της Αριστεράς στην Ελλάδα, από τον Σαμαρά ποια ήταν τα λάθη της Δεξιάς και το ίδιο από το ΠΑΣΟΚ και τους Πράσινους», σχολίασε ο κ. Κον Μπεντίτ.

Αναφορικά με το σκάνδαλο των υποβρυχίων, ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ανέφερε ότι: «Είναι μεγάλο σκάνδαλο η πώληση πανάκριβων γερμανικών οπλικών συστημάτων στην Ελλάδα που συνέβαλαν στη γιγάντωση του ελληνικού χρέους. Η γερμανική κυβέρνηση όχι μόνο δεν εμπόδισε αλλά αντίθετα, προώθησε αυτή την καταστροφική για την ελληνική οικονομία πώληση».

Μάλιστα, ο πρώην ηγέτης του γαλλικού Μάη του 1968 υποστηρίζει ότι ενόψει των ευρωεκλογών η Ευρώπη έχει δύο επιλογές: ή να επισπεύσει την ολοκλήρωσή της με δημοκρατικούς όρους ή να συνεχίσει να βολοδέρνει στο χάος της κρίσης αποσπασματικών και αυταρχικών πολιτικών. Τασσόμενος φυσικά υπέρ της πρώτης επιλογής, τονίζει ότι ο πυρήνας της είναι η δημιουργία μιας ευρωπαϊκής δημοκρατίας, ενός ευρωπαϊκού ομοσπονδιακού κράτους, το οποίο θα διασφαλίζει τα κοινωνικά δικαιώματα των ευρωπολιτών, καθώς και τα συμφέροντά τους στην παγκόσμια κοινωνία.

Επιπλέον, ο κ. Κον Μπετίτ ασκεί κριτική στην αυξανόμενη ξενοφοβία και στον ρατσισμό στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας ότι οι Έλληνες και οι Γερμανοί είναι εξίσου ρατσιστές.

The post Ντανιέλ Κον Μπεντίτ: Πρέπει να καταργηθεί η τρόικα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα