Υποψηφιότητες αυτοδιοικητικών – Ζυμώσεις και ψίθυροι παρασκηνίου

Του Γιάννη Σπ. Παργινού

• Τροχιοδεικτική βολή στον ουρανό των Αθηνών. Δεν πρόφτασε να χαρεί ο Νικήτας το Ο. κ από το Μαξίμου για επαναδιεκδίκηση του Δήμου κι άρχισαν τα όργανα. Διέρρεαν κατά συρροήν πληροφορίες για επικείμενη δίωξη στενού συνεργάτη του πρώην δημάρχου μετά από ενδελεχή έλεγχο του ΣΔΟΕ. Παράλληλα, δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης Κακλαμάνη εισηγούνται στη Συγγρού…, να εισηγηθεί στο Μαξίμου άλλη υποψηφιότητα, εκ μεταγραφής από κεντρικό

Δήμο του λεκανοπεδίου.

Προσμένει πολιτικές στηρίξεις ο Γιώργος Καμίνης στην υποψηφιότητά του για το Δήμο της Αθήνας. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ βγήκαν από τη δύσκολη θέση ανεύρεσης άλλου υποψηφίου.

• Πάντως, η Νέα Δημοκρατία δεν τσίμπησε. Αν το έπραττε θα σήκωνε νέα γαλάζια επανάσταση. Όμως, τα ποσοστά αποδοχής του κ. Καμίνη είναι αποκαρδιωτικά. Κάτω, πολύ κάτω της βάσης του 10.

• Για τον Δήμο της πρωτεύουσας, ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ρίξει στην μάχη προσωπικότητα ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής. Δημήτρης Παπαδημούλης και Ρένα Δούρου έχουν συζητηθεί. Στο τραπέζι, τις τελευταίες ημέρες έχει πέσει στο τραπέζι το όνομα του Θάνου Μικρούτσικου. Ο βίος και η πολιτεία του θυμίζει ολίγον τι Μελίνα, κορυφαίος υπουργός του Ανδρέα που άνετα μπορεί να προσελκύσει ψηφοφόρους από πολλές κοινωνικές και πολιτικές τάξεις. Επίσης, Κορυφαία καθηγήτρια σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού, Παγκρατιώτισσα στην καταγωγή, βολιδοσκοπείται κι ανταποκρίνεται στο φλερτ. Πάντως, απόφαση δεν έχει ληφθεί.

• Ο γιατρός είναι πεισματάρης.! Επιμένει.! Διαφοροποιείται με κάθε ευκαιρία από την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης. Για την πολιτική στα φάρμακα τα έχει κάνει λαμπόγυαλο. Ο λόγος για τον πρώην υφυπουργό υγείας και καθηγητή της ιατρικής, Θανάση Γιαννόπουλο. Αυτά βλέπει η κυβέρνηση και δεν θέλει να του δώσει στήριξη για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ωστόσο, ο Κώστας Μπακογιάννης προτιμά το Δήμο Καρπενησίου και δεν κατεβαίνει στην περιφέρεια αν ο γιατρός επιμένει στην δική του υποψηφιότητα. Ένα ακόμα γαλάζιο αδιέξοδο.

• Την πολυπληθέστερη και με πολλά και πολιτικά μηνύματα Περιφέρεια της χώρας, αναμένεται να διεκδικήσει η νυν βουλευτής, Σοφία Σακοράφα. Η Κουμουνδούρου έχει αποφασίσει για την Περιφέρεια Αττικής.!

• Ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ επί Κώστα Σημίτη, σκέφτηκε τις παλιές αριστερές του ρίζες και διεκδίκησε στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Όμως, το μεγαλεπήβολο σχέδιο δεν είχε επιτυχία και επιστρέφει στις πατρογονικές ρίζες της Αρκαδίας για να διεκδικήσει τον Δήμο Γορτυνίας, όπως έπραξε και το 2010 όπου έχασε από τον Γιάννη Γιαννόπουλο.

• Η νύμφη του ελληνικού βορρά, η Θεσσαλονίκη, θα διεκδικηθεί από δύο κορυφαίους πανεπιστημιακούς εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Για Δήμο και Περιφέρεια «παίζουν» με πολλούς «άσσους» οι καθηγητές, Άρης Καζάκος και Κώστας Χρυσόγονος. Που θα πάει ο ένας και που ο άλλος θα τα βρουν σαν δύο καλά φιλαράκια.

• Η επτανησιακή τρέλα μάλλον έχει χτυπήσει βαριά τον Ηπειρώτη στην καταγωγή και νυν Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων. Δεν εξηγείται διαφορετικά, σε μια περίοδο που όλοι απεμπολούν τα κομματικά χρίσματα, ο Σπύρος Σπύρου να διεκδικεί και το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, εκτός του ήδη δοθέντος της Νέας Δημοκρατίας. Γιατρέ, Άγιε μου Σπυρίδωνα βόηθα!

• Στο Δήμο Αρταίων, ο νυν δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης το είχε δεμένο κόμπο, ότι δεν θα χάσει. Πάνω σ αυτήν την σιγουριά είχε οικοδομήσει μια ιδιότυπη πολιτική αλαζονεία.! Όλα, όμως, ήρθαν τούμπα. Ο πρώην σύντροφός του στο πάλει ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ, Παύλος Στασινός, γιατρός χειρούργος, κατέρχεται στον δημοτικό στίβο ως ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος. Ο κ. Στασινός είχε εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου βουλευτής και παραιτήθηκε επειδή δεν ενέκρινε την πολιτική των μνημονίων. Ο πρώτος επιλαχών, τότε, ο Γιάννης Παπαλέξης, δεν δέχτηκε την έδρα και προτίμησε το Δήμο , που τώρα κινδυνεύει να χάσει από τον κ. Στασινό. Παιγνίδια της άτιμης πολιτικής τύχης.

• Προσοχή στους «Τόμπηδες».! «Παιδιά μπλέξαμε άσχημα».! Αυτό το σύνθημα κυριαρχεί στην γαλάζια παράταξη μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης του Χάρη Τομπούλογλου με τις μίζες στο νοσοκομείο παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Ο κ. Τομπούλογλου, παρά τις νομικές περιπέτειες στις οποίες ενεπλάκη, επιμένει να διεκδικεί το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κι απειλεί όσους σταθούν απέναντί του. «Τόμπηδες», είναι οι συμμαχητές του Χάρη Τομπούλογλου στην γαλάζια νεολαία και οι οπαδοί τους που έκτοτε προέκυψαν. ! Κι αν όχι πολλοί, είναι αρκετοί για να κάνουν περισσότερους να φοβούνται τον ίσκιο τους.

• Υφυπουργός της μιας ημέρας. Νυν ανεξάρτητος και ερωτοτροπών με ανεξάρτητους μήπως και συμπτύξουν κοινό πολιτικό μέτωπο, προσθέτοντας και το χριστιανοδημοκρατικό που έλειπε στην παράταξη. Εσχάτως και λίαν οψίμως προέκυψε, και, τηλεοπτικός αστέρας συνεπικουρούμενος από λίαν επιβλητική, έστω κι ολιγομίλητη, ξανθιά.! Ευελπιστεί πως με το κανάλι, τον καναλάρχη και καθημερινή πρωινή εκπομπή μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις μεγάλη διοικητική περιφέρεια της χώρας στις Εαρινές Αυτοδιοικητικές. Καλό κουράγιο κι επιτυχία παιδιά. Όλα είναι δυνατά σ αυτήν την χώρα.

The post Υποψηφιότητες αυτοδιοικητικών – Ζυμώσεις και ψίθυροι παρασκηνίου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα