Τσίπρας:«Καλώς να ορίσει ο Γερμανός επιθεωρητής στην αποικία του χρέους»

Από το βήμα της Βουλής ο κ.Τσίπρας χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά «κομματάρχη του Σόιμπλε που του ετοιμάζει την προεκλογική εκδήλωση στην επαρχία» και προειδοποίησε ότι η Κυβέρνηση θα πέσει από τη λαϊκή αντίδραση και όχι μέσα από τη Βουλή.

Ο

κ. Τσίπρας κατήγγειλε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που η Βουλή καλείται να συζητήσει νομοσχέδια που εμφορούνται από εκδικητική λογική απέναντι στον ελληνικό λαό και αφορούν θυσίες χωρίς αντίκρισμα. Όμως είναι η πρώτη φορά που έρχεται νομοσχέδιο που αφορά άμεσες απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα που η κυβέρνηση τους έχει κατηγορήσει ως τεμπέληδες και χαραμοφάηδες. Πίσω από τους χιλιάδες αυτούς ανθρώπους κρύβονται όμως δράματα και ανελαστικές
ανάγκες και αύριο θα βρεθούνε στο δρόμο σε μια χώρα που έχει φτάσει να έχει ανεργία κοντά στο 30% και στους νέους η ανεργία φθάνει το 60%».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι φέρνει την αποσύνδεση του μισθού από την πενθήμερη εργασία και το οκτάωρο και αναρωτήθηκε: «Σε τι θα βοηθήσουν τη χώρα όλα αυτά; Σε τι θα ωφελήσουν τη χώρα της ανεργίας οι απολύσεις και οι μειώσεις στον κατώτερο μισθό; Είναι φανερό ότι πρόκειται για ιδεοληψία και μίσος αυτών που φτιάχνουν αυτό το πρόγραμμα και που ενώ έχουν ομολογήσει ότι απέτυχαν μπήγουν ακόμα πιο βαθιά το μαχαίρι στην πληγή. Και πώς να εξηγήσει κανείς και τηδική σας προσφορά να υλοποιήσετε αυτές τις ανθρωποθυσίες για να κρατηθείτε για λίγο ακόμα στις καρέκλες σας; Όλα αυτά για να πάρετε μια δόση της δόσης. Και άντε την παίρνετε αυτή τη δόση της δόσης για να στηρίξετε τράπεζες και να ξεπληρώσετε στο ακέραιο ομόλογα που λήγουν και έχουν αγοραστεί στο ένα τρίτο της αξίας τους. Μετά τι; Τρία χρόνια τώρα μας σώζετε διαλύοντας την κοινωνία. Θα έρθετε και θα μας απειλήσετε, θα μας εκβιάσετε ξανά και θα ζητήσετε από τους βουλευτές να ψηφίσουν νέα μέτρα».

Αναφέρθηκε επίσης και στο δημόσιο δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός λέγοντας στο λαό: «τι θέλετε να έχουμε νοσηλευτές ή σχολικούς φύλακες»; «Σε ποια σοβαρή χώρα υπάρχει αυτό δίλημμα;», είπε ο κ. Τσίπρας, «γιατί δεν επεκτείνετε τη γκάμα; Να βάλετε από τη μια εκπαιδευτικούς, γιατρούς, καθαρίστριες και από την άλλη βουλευτές που πληρώθηκαν από τη Siemens και ψήφισαν το κουκούλωμα της λίστας Λαγκάρντ».

Κατήγγειλε επίσης «τις συγγένειες της κυβέρνησης με τη Χρυσή Αυγή και το φλερτ με την ακροδεξιά με μέτρα που καταργούν τη Δημοκρατία και καθιστούν την πολιτική έρμαιο των αποφάσεων τρίτων που βρίσκονται έξω από το κοινοβούλιο».

«Θα σας ζητήσω, αφού πιστεύετε ότι θα σώσετε τη χώρα, αφού έχετε βρει ονόματα και διευθύνσεις των μελλοθάνατων που θα πάνε σε απόλυση, να βρείτε και το θάρρος να απευθυνθείτε σε αυτούς τους ανθρώπους, είτε είναι σχολικός φύλακας, είτε εκπαιδευτικός, είτε δημοτικός αστυνόμος, να του πείτε σε απολύουμε γιατί εσύ φταις για την κατάντια της χώρας, εσύ που έχεις το θράσος να θέλεις να ζήσεις με αξιοπρέπεια από το μισθό σου και όλοι αυτοί που έριξαν τη χώρα στα βράχια», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο Γ. Στουρνάρας: «Με απογοητεύσατε πλήρως δεν είπατε τίποτα για τα προβλήματα της ευρωζώνης. Δεν είπατε την αλήθεια. Ότι η Ελλάδα έπεσε έξω και τώρα παίρνει μέτρα και στέκεται όρθια. Επενδύετε στο φόβο του κόσμου και στην απαισιοδοξία, εμείς επενδύουμε στην αισιοδοξία. Μιλάτε για εντολές διεθνών κέντρων. Ποιος τα πιστεύει αυτά. Εσείς αποφεύγετε επιμελώς να μας πείτε τι θα κάνουμε. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε. Ήδη χαλαρώνουν κάπως οι όροι. Προσπαθούμε να μην επιβαρύνουμε όσους έχουν εισόδημα κάτω από 1.000 ευρώ. Αποφασίστε πρώτα θα διαγράψουμε χρέος μονομερώς, θα το παγώσουμε»;

Keywords
Τυχαία Θέματα