ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΡΤ ΣΕ ΥΕΝΕΔ

14:20 4/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Την απαξίωση της παρεχόμενης ενημέρωσης και τον απόλυτο έλεγχο της πληροφόρησης προς τους πολίτες επιδιώκει σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, η κυβέρνηση, μετατρέποντας την ΕΡΤ σε ΥΕΝΕΔ.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων

στην ΕΡΤ (ΠΟΣΠΕΡΤ) και αμέσως μετά υποστήριξε ότι η τρικομματική κυβέρνηση προχωρά στην κομματικοποίηση του δημοσίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, με το 25% να πηγαίνει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η ΕΡΤ από πλεονασματική θα γίνει ξανά ελλειμματική.

«Η ΕΡΤ πρέπει να παραμείνει μια πηγή πλουραλιστικής ενημέρωσης, μια όαση στην έρημο της ενημέρωσης στη χώρα μας. Και πρέπει να αποτραπούν όλες αυτές οι ενέργειες που γίνονται από τις 17 Ιουνίου και μετά προκειμένου όλοι όσοι πολέμησαν με νύχια και με δόντια τη δημόσια τηλεόραση όλο το προηγούμενο διάστημα σήμερα να είναι αυτοί που υποτίθεται ότι θα την βγάλουν από το αδιέξοδο με επιλογές λαφυραγώγησης» δήλωσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης μεταφέροντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τα προβλήματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, έκανε λόγο για αφαίμαξη του ανταποδοτικού τέλους προς όφελος αδιαφανών διαπλεκόμενων συμφερόντων που μετατρέπει μια υγιή ΔΕΚΟ σε προβληματική.

Keywords
Τυχαία Θέματα