Θρήνος στην Ισπανία

Οι διασώστες ανέσυραν 73 πτώματα από τα συντρίμμια της αμαξοστοιχίας, ενώ τέσσερις ακόμη άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο, δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «ορισμένα τμήματα» του τρένου δεν έχουν ακόμη ερευνηθεί.

Στο σημείο του δυστυχήματος θα βρεθεί το πρωί ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος συγκάλεσε χθες έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη. Σε μήνυμά του στο twitter o κ. Ραχόι εξέφρασε την αγάπη και την αλληλεγγύη του «προς τα θύματα του τρομερού σιδηροδρομικού δυστυχήματος».

Ερευνώνται

τα αίτια της τραγωδίας

Για υπερβολική ταχύτητα σε μια πολύ επικίνδυνη στροφή πριν από το σταθμό γράφουν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης που σημειώνουν ότι το τρένο έτρεχε με ταχύτητα 200 χιλιομέτρων την ώρα ενώ το όριο ήταν μόλις στα 80 χιλιόμετρα .

Η εταιρεία σιδηροδρόμων της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι η αμαξοστοιχία ταξίδευε από την πρωτεύουσα Μαδρίτη προς την πόλη Φερόλ και σε αυτή επέβαιναν συνολικά 218 άνθρωποι επιβάτες και προσωπικό του τρένου. Πρόκειται για μια από τις χειρότερες σιδηροδρομικές τραγωδίες στην ιστορία της Ισπανίας.

Η Ισπανία διαθέτει ένα πολύ ανεπτυγμένο δίκτυο σιδηροδρόμων με γραμμές μήκους 3.100 χιλιομέτρων και είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο, μετά την Κίνα, σε ό,τι αφορά το σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας.

Ο πάπας Φραγκίσκος που βρίσκεται στο πλαίσιο πολυήμερης περιοδείας στη Βραζιλία και ενημερώθηκε για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στη βόρεια Ισπανία κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν για τα θύματα και τις οικογένειες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα