Η λογοκλοπή, ο Τσίπρας και ο αποπεμφθείς Γερμανός δημοσιογράφος

Πολλές ιστοσελίδες επέλεξαν χθες και προχθές να αναπαραγάγουν την αποκάλυψη του Neo σχετικά με την αποπομπή του Γερμανού δημοσιογράφου Μίκαελ Μάρτινς από το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, όταν ο ανταποκριτής της Frankfurter Allgemeine Zeitung άρχισε να επιτίθεται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με παραπολιτικές ερωτήσεις και επιχειρήματα βγαλμένα από τα non paper της Συγγρού.

Η είδηση βγήκε από το matrix24.gr

και το ρεπορτάζ του Neo, ενώ ένα σχετικό κομμάτι με τίτλο «Μήπως δουλεύει για την Bild;» είχε δημοσιευθεί (με τα μισά στοιχεία απ’ όσα σας εμπιστεύθηκε ο Neo) και στην «Αυγή της Κυριακής».

Τα διάφορα σάιτ, λοιπόν, που έκαναν τον κόπο να αναδημοσιεύσουν την είδηση από το Neo, με ίδιες διατυπώσεις και το γνωστό clopy paste ολόκληρων φράσεων και παραγράφων, δεν έκαναν τον κόπο να αναφέρουν καν την πηγή του ρεπορτάζ. Και, αν η πηγή τους ήταν το μικρό σχόλιο στην «Αυγή της Κυριακής», τότε θα δημοσίευαν τα «ρεπορτάζ» τους τη Δευτέρα. Όμως, το μπαράζ αναπαραγωγής της είδησης ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης, μερικές ώρες αφότου ο Neo είχε μοιραστεί με τους αναγνώστες του ότι ο Μάρτινς πήγε… περίπατο από το γραφείο Τσίπρα. Και αυτό ακριβώς το μπαράζ έδειξε ότι εκτός από τον Γερμανό δημοσιογράφο, περίπατο πήγε και η δημοσιογραφική δεοντολογία…

Keywords
Τυχαία Θέματα