Πάμε σινεμά;

Γουλβερίν (The Wolverine)

Περιπέτεια, του Τζέιμς Μάνγκολντ. Διάρκεια: 126’. Με τους: Χιου Τζάκμαν, Φάμκε Γιάνσεν, Γουίλ Γιουν Λι.

Βασισμένη στο διάσημο κόμικ, o Γούλβεριν , ξεχωριστός ήρωας από τους Χ-ΜΕΝ, ταξιδεύει στη σύγχρονη Ιαπωνία. Εντελώς απροετοίμαστος και άγνωστος μεταξύ αγνώστων θα αντιμετωπίσει την υπέρτατη δοκιμασία, σε μια μάχη μέχρι θανάτου που θα τον αλλάξει για πάντα. Ευάλωτος για πρώτη φορά, θα αγγίξει τα όρια τόσο στις σωματικές όσο και στις συναισθηματικές τους δυνατότητες, αφού θα χρειαστεί

να αντιμετωπίσει όχι μόνο το φονικό σπαθί των σαμουράι, αλλά και έναν εσωτερικό αγώνα ενάντια στην ίδια του την αθανασία, για να αναδυθεί και πάλι δυνατότερος από ποτέ.

Η αθανασία, η δικαιοσύνη και η ακεραιότητα είναι τα θέματα που πραγματεύεται αυτή η φανταστική περιπέτεια έντονης δράσης όπου διαβολικοί γιατροί , διεφθαρμένοι πολιτικοί και απειλούμενα βιολογικά είδη αναμειγνύονται σεναριακά. Είναι μάλλον αξιέπαινη η προσπάθεια της ταινίας να επιδείξει κάποια πολιτιστική περιέργεια για την Ιαπωνία μακριά από από τον κλασσικό Αμερικανικό ηρωισμό. Δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι παγιδευμένο ανάμεσα στα κόμικ στερεότυπα, τη κλισέ ματιά του σκηνοθέτη του και τις απαιτήσεις ενός blockbuster του Χόλιγουντ.

Στο δρόμο (On the Road)

Δραματική,του Βάλτερ Σάλες. Διάρκεια: 124’. Με τους: Σαμ Ράιλι, Γκάρετ Χέντλουντ, Κρίστεν Στιούαρτ, Βίγκο Μόρτενσεν, Eϊμι Ανταμς, Κίρστεν Ντανστ

Η ταινία εκτυλίσσεται στα τέλη του ‘40 στην Νέα Υόρκη. Ένας 24χρονος επίδοξος συγγραφέας, γνωρίζει έναν 20χρονο πρώην φυλακισμένο με ελαστική ηθική, και την όμορφη σύζυγό του, Μέριλου. Οι τρεις τους περνάνε τις έντονες και γεμάτες sex, drags & jazz νύχτες τους κάνοντας όνειρα για έναν διαφορετικό κόσμο, ενώ μπροστά τους ανοίγεται ένα συναρπαστικό ταξίδι στους ατέλειωτους αυτοκινητόδρομους των ΗΠΑ.

Φιλόδοξη μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Τζακ Κέρουακ,το οποίο ναι μεν έγραψε ιστορία στην εποχή της Beat Generation, δεν παύει όμως να είναι σήμερα παρωχημένο. Ο σκηνοθέτης ψάχνοντας το πνεύμα του κειμένου, μάλλον το χαϊδεύει παρά

ακολουθεί τους ρυθμούς του. Αποτέλεσμα μια εκτεταμένα χαοτική και ελάχιστα συνεκτική ταινία χαρακτήρων ρυμουλκούμενη από μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Αντί για τη δίωρη κινηματογραφική ανία διαβάσετε καλύτερα το βιβλίο.

Διατριβή για ένα φόνο (Tesis sobre un homicidio)

Θρίλερ,του Χερνάν Γκόλντφριντ Διάρκεια : 106’. Με τους: Ρικάρντο Νταρίν, Αλμπέρτο Αμάν, Κάλου Ρίμπερο

Η ζωή ενός καθηγητή της εγκληματολογίας, αλλάζει ξαφνικά όταν πείθεται ότι ένας απ’ τους πιο έξυπνους φοιτητές του, είναι ο δράστης της άγριας δολοφονίας που διαπράττεται έξω από τη σχολή της Νομικής του Μπουένος Άιρες. Αποφασισμένος να αποδείξει την εκδοχή του για το έγκλημα, αναλαμβάνει να διεξάγει μόνος του μια έρευνα, η οποία του γίνεται εμμονή και τον οδηγεί αμείλικτα προς τις πιο σκοτεινές του σκέψεις. Η αλήθεια βρίσκεται κοντά αλλά πόσο βαρύ θα είναι το τίμημα για να την ανακαλύψει;

Υποβλητική film noir ατμόσφαιρα με ζωντανό σκηνικό το πάντα υπέροχο Μπουένος Άιρες για μια ενδιαφέρουσα ιστορία μυστηρίου όπου το θρίλερ μεταλλάσσεται διαρκώς ανάμεσα στο αστυνομικό όσο και στο δικαστικό επίπεδο.

Οι αταίριαστοι (De l’autre côté du périph)

Κομεντί, του Νταβίντ Τσαρόν. Διάρκεια: 96’. Με τους: Ομάρ Σι, Λοράν Λαφίτ

Ένα ξημέρωμα, σε ένα υποβαθμισμένο Παρισινό προάστιο ανακαλύπτεται το άψυχο σώμα της , της συζύγου ενός πανίσχυρου επιχειρηματία , ο οποίος βρίσκεται στο προσκήνιο λόγω της κλιμάκωσης κοινωνικών ταραχών . Το ίδιο πρωί, δύο κόσμοι εκ διαμέτρου αντίθετοι θα διασταυρωθούν: από την μία ο αξιωματικός της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της περιοχής των φτωχών άνεργων και μεταναστών κατοίκων και από την άλλη ο επικεφαλής της περίφημης εγκληματολογικής μονάδας της λαμπερής Γαλλικής πρωτεύουσας καλούνται να εξιχνιάσουν το φόνο της γυναίκας του μεγιστάνα βιομηχάνου.

Αστυνομική κωμωδία αλά γαλλικά με άφθονες παραπομπές στις Αμερικανικές ταινίες των 80s με παράταιρα ζευγάρια “μπάτσων” τύπου “48 ώρες” «Φονικό όπλο» και «Μπάτσοι του Μπέβερλι Χιλς». Ως Γαλλική , η παραγωγή είναι πιο φινετσάτη θίγοντας ζητήματα κοινωνικών διαφοροποιήσεων , φυλετικών διαχωρισμών και επαγγελματικής δεοντολογίας, αλλά η ταινία δεν απογειώνεται παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του γνωστού από τους «Άθικτους» Ομάρ Σι και την μουσική που ξυπνά αναμνήσεις από τη δεκαετία του 80.

Keywords
Τυχαία Θέματα