Συνελήφθη ο ιδρυτής πορνογραφικού site

Ένας άνδρας από την Καλιφόρνια ο Kevin Christopher Bollaert συνελήφθη με 31 κακουργηματικές κατηγορίες για απάτη, παραβίαση ιδιωτικότητας και εκβιασμούς.

Ο Bollaert φέρεται να είναι ο ιδρυτής και διαχειριστής ενός σάιτ με ταινίες και φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου οι οποίες τραβήχτηκαν εν αγνοία των ”πρωταγωνιστών” τους. Τα βίντεο και οι φωτογραφίες ανέβαιναν στο ίντερνετ στη σελίδα του φερόμενου ως δράστη ο οποίος εκβίαζε στη συνέχεια όσους απεικονίζονταν, να τον πληρώσουν για να κατεβάσει τις φωτογραφίες από το διαδίκτυο.

Για να γίνει αυτό ο Bollaert είχε ανοίξει μία δεύτερη ιστοσελίδα με τίτλο αλλάξτε τη φήμη μου κι εκεί τα θύματα πλήρωναν 250-350 δολλάρια για να αποσυρθούν τα στοιχεία που τους αφορούσαν. Από το Δεκέμβριο του 2012 όταν και ανέβηκε η πρώτη ιστοσελίδα μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013 ο θύτης είχε μαζέψει περισσότερα από 10 χιλιάδες δολάρια από θύματα τα οποία ζητούσαν να αποσυρθούν οι φωτογραφίες και τα στοιχεία τους από το σάιτ του.

Μάλιστα μία γυναίκα είχε φτάσει στο απελπιστικό σημείο να στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα στον Bollaert και να ζητήσει βοήθεια φοβούμενη για τη ζωή της: “Βοήθεια! Φοβάμαι για τη ζωή μου! Υπάρχει κόσμος που μου τηλεφωνεί στη δουλειά μου και λαμβάνουν πληροφορίες μέσα απ’ αυτό το site” λέει μεταξύ άλλων στο μήνυμα. Ο Bollaert φέρεται να είπε στους ανακριτές ότι καθημερινά λάμβανε περίπου 100 mails από ανθρώπους που του ζητούσαν να αφαιρέσει αρχεία απ’ το site του.

“Νιώθω άσχημα για τα όσα έγιναν και δε θέλω να το κάνω πλέον” φέρεται να είπε στις αρχές ο δράστης. ”Στην αρχή είχε πλάκα και ήταν διασκεδαστικό αλλά τώρα μου γκρεμμίζει τη ζωή.”

Ο Bollaert, ο οποίος κρατείται, αντιμετωπίζει απροσδιόριστο χρόνο φυλάκισης και πρόστιμα, αν καταδικαστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα