Πως θα υπολογίζεται ο μισθός των γιατρών που θα επιλέξουν το ΕΣΥ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι ο μισθός των γιατρών θα υπολογιστεί βάσει των ετών υπηρεσίας τους.

Οι βασικοί άξονες των αλλαγών αφορούν στην η μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε Εθνικό Ασφαλιστικό Φορέα. Δηλαδή, δεν θα κρατήσει ο Οργανισμός τις παροχές Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αλλά μόνο τα φαρμακεία του.

Όλες

οι υπόλοιπες μονάδες, παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα μεταφερθούν υπό τις υγειονομικές περιφέρειες στο ΕΣΥ. Η πρόταση της Επιτροπής λέει ότι, θα δοθεί σε όλους τους νυν υπηρετούντες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, το δικαίωμα της επιλογής. Του αν δηλαδή, θέλουν να ενταχθούν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που στήνεται στο ΕΣΥ, με το καθεστώς εργασίας που ισχύει στο ΕΣΥ, δηλαδή, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Για τους γιατρούς που επιλέξουν το ΕΣΥ θα πρέπει να έχει προηγηθεί από την εφορία, χαρτί διακοπής του ιατρείου και έλεγχος από την υπηρεσία. Στη συνέχεια, βάσει των ετών εργασίας θα υπολογιστεί και το μισθολογικό του καθεστώς. Αν επιλέξει ο γιατρός τη διατήρηση του ιδιωτικού του ιατρείου θα του δοθεί η δυνατότητα, να συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ.

Το μπαλάκι στους γιατρούς

Μετά τις χθεσινές εξαγγελίες, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ καλούνται να λάβουν τις αποφάσεις τους τόσο για το επαγγελματικό τους μέλλον, όσο κυρίως για το μέλλον των κινητοποιήσεων που δημιουργούν πρόβλημα σε εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους.

Keywords
Τυχαία Θέματα