Εντολή ΥΠΟΙΚ σε ΔΕΚΟ: «Βρείτε πελάτες για να τα βγάλετε πέρα»

Η Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, με εγκύκλιό της προς τις διοικήσεις των Δημοσίων Επιχειρήσεων και των Ν.Π.Ι.Δ. ζητά να εξαλείψουν τα όποια ελλείμματά τους μέσα από την αύξηση των εσόδων και την μείωση των δαπανών τους Απαιτεί δραστικές περικοπές στις μισθολογικές και λειτουργικές δαπάνες τη μείωση του αριθμού των συμβασιούχων κατά 20% το 2014, δηλαδή την οριστική απομάκρυνση χιλιάδων χαμηλόμισθων εργαζομένων.

Ειδικότερα, για την αύξηση των εσόδων ζητάει:
-Διεύρυνση

της πελατειακής βάσης, είτε αναζητώντας νέους πελάτες για υφιστάμενες υπηρεσίες και προϊόντα είτε προσελκύοντας τους ήδη υφιστάμενους πελάτες σε νέες υπηρεσίες.
-Ορθολογική διαχείριση και πώληση των αποθεμάτων και των άχρηστων υλικών.
Όσον αφορά στον περιορισμό των δαπανών, ζητείται:
-Πλήρης εφαρμογή των ρυθμίσεων που προβλέπουν την επέκταση του ενιαίου μισθολογίου σε όλο τον δημόσιο τομέα.
-Τήρηση της αναλογίας μία «πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις», η οποία έχει νομοθετηθεί από το 2010 για τους εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
-Περιορισμός των εγκρίσεων πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συμβάσεων μίσθωσης έργου κατά 20% για το έτος 2014 σε σχέση με τις αντίστοιχες εγκρίσεις του έτους 2013.
-Αναδιάρθρωση των οργανωτικών δομών με τη συγχώνευση και συστέγαση γραφείων, τμημάτων και διευθύνσεων με σκοπό την πλήρη αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού και τη μείωση των δαπανών λειτουργίας,
-Επαναδιαπραγμάτευση και μείωση των ενοικίων που καταβάλλονται για τις εγκαταστάσεις των φορέων,
-Επαναδιαπραγμάτευση και μείωσης των δαπανών που καταβάλλονται για τις προμήθειες πρώτων υλών, τις λοιπές αμοιβές και έξοδα τρίτων, καθώς και για επισκευές και συντηρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα