Απολύσεις ζητεί η τρόικα

Χωρίς ενδείξεις ότι βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών. Το ελληνικό σχέδιο για την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ συναντά τις αντιδράσεις της τρόικας που ζητεί απολύσεις και όχι εθελούσια έξοδο εργαζομένων, ο φόρος ακινήτων αναμένεται να κατατεθεί έως αύριο χωρίς το πράσινο φως από τους δανειστές που εκτιμούν ότι λόγω
χαμηλής εισπραξιμότητας θα δημιουργηθεί κενό 300 έως 400 εκατ. ευρώ, ενώ η τριμερής ζητά και την επαναφορά του ΦΠΑ στο 23%.Σύγκλιση άλλα όχι συμφωνία υπάρχει για το θέμα των πλειστηριασμών με την προστασία της πρώτης κατοικίας να επεκτείνεται και το 2014.

Οι επικεφαλής των εμπειρογνωμόνων θα έχουν αργότερα το πρωί συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και το απόγευμα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, για τα μέτρα ενίσχυσης των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων αλλά και τις ομαδικές απολύσεις.

Στις 11:00 το πρωί θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Στο επίκεντρο το πόρισμα της Επιτροπής Αξιολόγησης Δομών και Προσωπικού του ΕΟΠΥΥ και το θέμα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

Με τον επίτροπο Όλι Ρεν θα έχει συνάντηση σήμερα στο Στρασβούργο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος χαρακτήρισε την τρόικα «θεσμό χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση». Αναμένεται να του επαναλάβει τη θέση ότι το μνημόνιο έχει δημιουργήσει ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα