Συγκρούσεις με 100 νεκρούς στην Υεμένη

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Υεμένης, Saba, μετέδωσε, επικαλούμενο τον απεσταλμένο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη χώρα Τζαμάλ Μπενομάρ, ότι συμφωνήθηκε εκεχειρία στην πόλη Νταμάτζ.

Μια ομάδα του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου κατάφερε να εισέλθει στην πόλη αυτή για να παράσχει ιατρικές φροντίδες και να απομακρύνει όσους τραυματίες ήταν δυνατόν.

Οι μάχες άρχισαν την περασμένη Τετάρτη όταν οι μαχητές των Χούθι, οι οποίοι

ελέγχουν μεγάλο μέρος της επαρχίας Σαάντα, στα σύνορα με την Σαουδική Αραβία, κατηγόρησαν σαλαφιστές μαχητές στην Νταμάτζ ότι στρατολογούν εκατοντάδες ξένους μαχητές και προετοιμάζονται να εξαπολύσουν μια γενικευμένη επίθεση εναντίον τους.

Η επαρχία Σαάντα είναι η βάση της πολυετούς εξέγερσης των Χούθι εναντίον της κυβέρνησης. Οι μειονοτικοί διαμαρτύρονται για κοινωνικές, θρησκευτικές και οικονομικές διακρίσεις σε βάρος τους από την κεντρική κυβέρνηση στην Σαναά και ενεπλάκησαν σε αλλεπάλληλες συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις από το 2004 ως το 2010, όταν ανακοινώθηκε εκεχειρία.

Στη σύρραξη είχε εμπλακεί για ένα διάστημα και η Σαουδική Αραβία, συντασσόμενη με την κυβέρνηση της Υεμένης, όταν οι αντάρτες είχαν εισέλθει στο έδαφός της.

Keywords
Τυχαία Θέματα