Καλλιτεχνική και οικονομική «επέλαση» για τη Λυρική Σκηνή

Το διάσημο παραμύθι μεταφέρεται σε ένα off Broadway θέατρο της Νέας Υόρκης στην εποχή της Μεγάλης Ύφεσης, ενώ αντί για γοβάκι τη λύση δίνει ένα ακριβό βραχιόλι.
Τη σκηνοθεσία της εξαιρετικής αυτής παράστασης υπογράφει η Ροδούλα Γαϊτάνου, η οποία έχει διαγράψει μια αξιοσημείωτη πορεία σε βρετανικά θέατρα μεταξύ των οποίων και η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου.
«Είναι πολύ αστείο, αλλά σε δύσκολες περιόδους, ένα μουσικό είδος που είναι μάλλον ακριβό, φαίνεται

να ανθίζει. Είναι πολύ σημαντικό για τον ελληνικό πολιτισμό γενικά και πιο ειδικά για τη Λυρική Σκηνή να κάνει ένα τέτοιο άνοιγμα σε ένα ευρύτερο κοινό και να εκπαιδεύει το κοινό του μέλλοντος» επισήμανε η Ροδούλα Γαϊτάνου.
Πραγματικά η Λυρική Σκηνή διαγράφει τα τελευταία χρόνια μια εντυπωσιακή πορεία. Έχει καταφέρει να μειώσει το χρέος της από τα 17 εκατομμύρια στα 4,7 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα παρουσιάζει ένα εξαιρετικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραστάσεις που έχει αγκαλιάσει όλος ο κόσμος.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται πλέον και εκτός του κτιρίου της οδού Ακαδημίας. Τον Σεπτέμβριο είχαμε μια σειρά μουσικών δρώμενων με αφορμή τη συμπλήρωση 36 ετών από το θάνατο της Μαρίας Κάλλας, σε όλη την Αθήνα, ενώ στον Πειραιά, παρουσιάστηκαν, σε ανοικτή δοκιμή, έργα της νέας περιόδου.
«Αυτές οι καλλιτεχνικές δράσεις είναι ουσιαστικά η παρουσία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μέσα στην κοινωνία, σε καιρό κρίσης. Βγαίνει από τα τείχη της και παρουσιάζει υψηλού επίπεδου παραγωγές, σε απρόσμενους χώρους, προσπαθώντας να γεμίσει τις ζωές των ανθρώπων με κάτι όμορφο, με κάτι ευγενές» υπογράμμισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της, Μύρων Μιχαηλίδης.
Η Λυρική Σκηνή έχει αυξήσει τα τελευταία τρία χρόνια τις παραγωγές της, παρά τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης, διευρύνοντας αποφασιστικά το κοινό που παρακολουθεί τις δράσεις της.
Παράλληλα, συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι εργασίες ανέγερσης της νέας Όπερας στο Φάληρο, στο πλαίσιο της μεγάλης δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που ξεπερνά τα 560 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: http://gr.euronews.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα