Σκληραίνει το δίλημμα, με έμφαση στην πολιτική επιβίωση της χώρας

Επιμένοντας ότι αμέσως μετά τις ευρωεκλογές θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια –αν όχι τη Δευτέρα, την Τετάρτη, όπως είπε, αφού πιθανόν θα χρειαστεί να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες λόγω του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου- ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενέταξε και αυτή την πρωτοβουλία του στην ανάγκη να ενωθεί το έθνος. «Το μεγάλο θέμα είναι η επανένωση του έθνους και της κοινωνίας. Γιατί κάποιοι προσπαθούν να διχάσουν το έθνος σε λάθος

βάση ξεπερασμένη, μνημόνιο–αντιμνημόνιο και δημιουργούν συνθήκες συμβολικού εμφυλίου πολέμου, λεκτικής βίας. Και η λεκτική βία, ξέρετε, είναι ο πρόλογος της πραγματικής βίας. Αν δείτε τις ομιλίες του κ. Τσίπρα, τις ομιλίες του κ. Καμμένου βγάζουν αυτή την ένταση. Είναι ένας λόγος επιθετικός, χυδαίος, βίαιος, εκβιαστικός», υποστήριξε χθες, σε μία νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, τους οποίους αντιμετωπίζει τρόπον τινά ως ...συμμάχους.

Με ένα μπαράζ συνεντεύξεών του, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών και του ΄β γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να διαψεύσει όσους χαρακτηρίζουν την αυριανή αναμέτρηση ως κρίσιμη για την πολιτική επιβίωση του ίδιου και του ΠΑΣΟΚ, προτάσσοντας την ανάγκη επιβίωσης της χώρας. Ερωτηθείς αν η ψήφος στην Ελιά είναι θέμα πολιτικής επιβίωσης του ΠΑΣΟΚ, επέμεινε στο δίλημμά του, επαναλαμβάνοντας ότι «είναι θέμα πολιτικής επιβίωσης της χώρας».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει για άλλο λόγο τώρα, μόνο για τη χώρα. Πιστεύετε ότι μας ενδιαφέρει η κομματική ύπαρξη και ταυτότητα; Ή η προσωπική μας διαδρομή; Πιστεύετε ότι θα κάναμε επιλογές τέτοιες δύσκολες εάν το κριτήριό μας ήταν προσωπικό; Αν ήταν να φυλάξουμε τα νώτα μας και να κάνουμε πολιτική σταδιοδρομία, θα μπαίναμε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες στη φωτιά; Γιατί;», αναρωτήθηκε, επαναλαμβάνοντας πως αν ενδιαφερόταν για την προσωπική του πορεία δεν θα αναλάμβανε τη θέση του υπουργού Οικονομικών τον Ιούνιο του 2011. «Γιατί έπρεπε να ηγηθώ του ΠΑΣΟΚ λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2012 με διαμορφωμένους εξαιρετικά δυσμενείς συσχετισμούς;», αναρωτήθηκε πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, και παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειές του να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ επί πολλά χρόνια, για να καταλήξει δίνοντας έναν ακόμα πιο εκβιαστικό τόνο στο δίλημμά του για την ψήφο στην Ελιά.

«Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει σταθερότητα, δεν υπάρχει προοδευτική σταθερότητα και προοδευτική σταθερότητα δε σημαίνει στασιμότητα, σημαίνει ολοκλήρωση της κίνησης προς τα μπρος», είπε, επαναλαμβάνοντας το μότο στο οποίο συμπυκνώθηκε η στρατηγική της Χαριλάου Τρικούπη την εβδομάδα που μεσολάβησε μεταξύ του πρώτου γύρου και του αυριανού γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενόψει και της ευρωκάλπης.

Στην ρητορική του, μάλιστα, ο κ.Βενιζέλος, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛΛ και την Χρυσή Αυγή, που βρίσκονται μόνιμα στο στόχαστρό του, ενέταξε χθες και το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, μαρτυρώντας και τον πανικό που προκαλεί στην Χαριλάου Τρικούπη η δημοσκοπική έστω ακόμα καταγραφή του νεότευκτου κόμματος.

Αφού το ειρωνεύτηκε τρόπον τινά, αφού ερωτηθείς για το Ποτάμι, ανταπάντησε ρωτώντας εκείνον τώρα τον δημοσιογράφο αν έχει εκείνος μία εικόνα για το είναι το Ποτάμι, υποστήριξε ότι δεν έχει δει καμία δήλωση συγκεκριμένη ταυτότητας, καμία ανάληψη ευθύνης. «Δεν έχει βουλευτές, δεν μετέχει στην ευθύνη της Κυβέρνησης, δεν έχει Δημάρχους, δεν έχει Περιφερειάρχες, λέει «το Σύνταγμα θέλει τετραετή κυβέρνηση, άρα είστε υποχρεωμένοι να μείνετε και να ολοκληρώσετε». Πώς θα μείνουμε και θα ολοκληρώσουμε; Εσύ τι άποψη έχεις, υπέρ ή κατά της κυβέρνησης, υπέρ ή κατά της κυβερνητικής πολιτικής;», ρώτησε ο κ.Βενιζέλος, απορρίπτοντας ως «συνωμοσίες» τα περί δημιουργίας του ως «μαξιλάρι» για την σταθερότητα του τόπου και μιλώντας αντίθετα για ...πολιτική των εύκολων λόγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα