Ευρωκοινοβούλιο: Η «καρδιά» της Ευρώπης (Photos)

Της απεσταλμένης του Matrix24.gr., στο Στρασβούργο Εβελίνας Νοδάρα

Το Στρασβούργο είναι η επίσημη έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κάθε μήνα οι βουλευτές συγκεντρώνονται για τέσσερις μέρες, για να συζητήσουν και να ψηφίσουν, σε μια σειρά συνεδριάσεων, που είναι γνωστές ως σύνοδοι της ολομέλειας.

Εντυπωσιακό και επιβλητικό το συγκρότημα του Ευρωκοινοβουλίου, κερδίζει στα σημεία, αρχικά στην είσοδό του με τις εμβληματικές σημαίες της Ελλάδος και όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χαρακτηριστικός είναι ο ενδελεχής έλεγχος των επισκεπτών, δημοσιογράφων,

σχολικών συγκροτημάτων καθώς και των χειραποσκευών και των ενδυμάτων τους. Σήμα κατατεθέν για όλους η διακριτική κονκάρδα με το ονοματεπώνυμο και την ιδιότητα του κάθε επισκέπτη.

Ανάμεσα στην ιδιόμορφη αρχιτεκτονική του εξωτερικού κτιρίου και τους πολυσύχναστους διαδρόμους στο εσωτερικό του, η καρδιά της Ευρώπης «χτυπά» στο Ευρωκοινοβούλιο.

Δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία κατακλύζουν τα πολυάριθμα και εντυπωσιακά στούντιο, δημοσιογράφοι και τεχνικοί βρίσκονται στις επάλξεις, Ευρωβουλευτές συνεντευξιάζονται ενώ δεκάδες υπάλληλοι ακολουθούν τον παλμό των επερχόμενων Ευρωεκλογών.

Στην Αίθουσα Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, τη μεγάλη εντυπωσιακή αμφιθεατρική αίθουσα, τα έδρανα των ευρωβουλευτών έχουν ημικυκλικό σχήμα και πάνω από αυτά υπάρχουν δύο διαζώματα με 24 αίθουσες για τους διερμηνείς. Ο τρόπος ψηφοφορίας είναι πρωτοποριακός, καθώς διατίθεται ηλεκτρονικό σύστημα.

Σε κοντινή απόσταση από το ιστορικό κέντρο της πόλης του Στρασβούργου, το Ευρωκοινοβούλιο, μαζί με το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Συμβούλιο της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες χαρακτηρίζονται ως τα λίκνα των ευρωπαϊκών εξελίξεων, όπου αποφασίζεται η μετέπειτα πορεία των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα