«Κοψοχέρηδες», αλλά με ...δικαίωμα στην ελπίδα

Ζητώντας από όλους να κάνουμε έστω και σήμερα μία ανασκόπηση της αντιπαράθεσης των κομμάτων που διεκδικούν την ψήφο μας στις αυριανές ευρωεκλογές, προεξοφλεί πως θα διαπιστώσουμε ότι στην πραγματικότητα, το βασικό επιχείρημα όλων είναι κοινό: «ψηφίστε εμάς, γιατί οι άλλοι είναι πολύ κακοί», μαζί με απειλές για δεινά αν ψηφίσουμε αυτούς τους άλλους. «Από προτάσεις που αφορούν στη ζωή μας σχεδόν τίποτα», γράφει σε άρθρο του με τίτλο «Κοψοχέρηδες με δικαίωμα στην ελπίδα». Εκεί έγκειται και η ...δικαίωσή του.

«Όταν στις αρχές του Μάρτη πρόβλεπα ότι μετά τις εκλογικές διαδικασίες που βρίσκονται

σε εξέλιξη τώρα, θα αισθανόμαστε κοψοχέρηδες, είχα μάλλον δίκιο», λέει, διαπιστώνοντας ότι «μας χωρίζουν για το συμφέρον τους, αντί να μας ενώσουν για το δικό μας»...

Στο άρθρο του, ο κ.Οικονόμου επιρρίπτει ευθύνες μεταξύ άλλων και στα ΜΜΕ, που «ακυρώνουν» σε κάποιο βαθμό το ίδιο το πολιτικό σώμα, όπως διαπιστώνει, παρατηρώντας ταυτόχρονα ότι αυτό το γενικευμένο ξέφτισμα «καταγγέλλουν» και διάφορα φασιστοειδή, προσχηματικά βεβαίως αφού στον πυρήνα του κατεστημένου βρίσκονται και οι ίδιοι. «Ο μόνος πραγματικός σκοπός τους είναι να πάρουν την ψήφο μας και να την κάνουν ότι θέλουν οι ίδιοι. Αξιώνουν δηλαδή, να τους δώσουμε την άδεια να υποτάξουν το δημόσιο συμφέρον στο δικό τους», λέει, προειδοποιώντας όμως ότι αυτό «δεν θα περάσει».

Τι όμως, προτείνει να κάνουμε αύριο, Κυριακή; «Πριν από όλα, συμμετέχουμε στις εκλογές», λέει, καλώντας τους πολίτες να μην αφήσουν την τύχη τους στην τύχη.

Έπειτα, «μαυρίζουμε αποφασιστικά όσους ζητούν την ψήφο μας για να την πάνε λάφυρο σε υποκινητές τους. Μαυρίζουμε εξίσου αποφασιστικά όσους ζητούν ψήφο έχοντας στο μυαλό τους να την καταργήσουν, μιας και δεν εμπιστεύονται τη Δημοκρατία. (...) Συζητάμε ξανά με φίλους ώστε να καταλάβουμε καλύτερα πού πατάμε και πού πηγαίνουμε, ώστε τελικά να κάνουμε ο καθένας τη δική του επιλογή και να διαμορφωθεί η πιο συνειδητή αντιπροσώπευσή μας», είναι οι συμβουλές του. Διότι, μπορεί τελικά, όπως λέει, σε αυτές τις εκλογές να αισθανθούμε κοψοχέρηδες. «Με δικαίωμα στην ελπίδα όμως, να είναι η τελευταία φορά που αισθανόμαστε έτσι για την ψήφο μας»...

Keywords
Τυχαία Θέματα