ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ RYANAIR

07:40 8/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και στον τουρισμό μας δίδει η Ryanair. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες o μεγαλύτερος Χαμηλού Κόστους Αερομεταφορέας στον κόσμο ενημέρωσε κορυφαία κυβερνητικά στελέχη ότι την προσεχή 4ετία μπορεί να μεταφέρει 5,4 εκατ. επιπλέον επιβάτες στα ελληνικά αεροδρόμια.

Του Χάρη Ντιγριντάκη

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές η διοίκηση της Ryanair

συναντήθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη και την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη μεταφέροντας τις προθέσεις της για έτι περαιτέρω επιχειρησιακή της διείσδυση στην Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο επιχειρησιακός διευθυντής της εταιρείας Michael Cawley σημειώνει σε σχετική του επιστολή προς την ελληνική πλευρά ότι, ο όρος που έχει τεθεί ούτως ώστε η Ryanair να προγραμματίσει μπαράζ νέων πτήσεων και δρομολογίων προς τη χώρας μας είναι η μείωση της τάξεως του 100% στον επιβαλλόμενο φόρο της πολιτείας για τη διευκόλυνση της εν λόγω ανάπτυξης.

Όπως επισημαίνει η ελληνική πολιτεία κατανοεί απόλυτα τη σημασία του τουρισμού, καθώς και τη δυνατότητά του να συνεισφέρει τα μέγιστα στην αναβίωση της οικονομίας της Ελλάδας. Ο επιχειρησιακός διευθυντής του εν λόγω Low Cost Carrier δηλώνει ταυτόχρονα «απελπισμένος» μετά τη συνάντησή του με τη διοίκηση του Αεροδρομίου Αθηνών.

«Παρά τη συνεχή μείωση της επιβατικής κίνησης που προκαλείται από το υψηλό κόστος του αεροδρομίου, η διοίκηση έχει χάσει τον πραγματικό λόγο για τη μείωση αυτή και κατηγορεί εξ ολοκλήρου την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την εμπειρία μας, θα υπήρχε ουσιαστικά αύξηση της ζήτηση διεθνώς για ταξίδια στην Ελλάδα, εάν το κόστος της πρόσβασης άγγιζε τα ανταγωνιστικά διεθνώς επίπεδα. Ωστόσο, η διαχείριση του αεροδρομίου επιδιώκει να προστατεύσει τα έσοδά της τοποθετώντας τα σε μη ρεαλιστικά επίπεδα και σίγουρα σε επίπεδα που θα αναστείλουν πλήρως οποιαδήποτε ανάπτυξη» υπογραμμίζει στην ενημερωτική του επιστολή ο κ. Cawley

Keywords
Τυχαία Θέματα