«ΠΡΑΣΙΝΟΣ» ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

08:50 3/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Με ριζικές αλλαγές επανήλθε σε ισχύ το μέτρο του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας. Εξορίζονται από το κέντρο τα παλαιάς τεχνολογίας φορτηγά, ενώ ελεύθερα θα μπαίνουν τα φιλικά για το περιβάλλον οχήματα.

Με τον «πράσινο» δακτύλιο θα κινούνται χωρίς περιορισμούς στο μικρό δακτύλιο τα Ι.Χ. και τα φορτηγά κάτω των 2,2 τόνων, εφόσον είναι τεχνολογίας Euro 5 ή μεταγενέστερης και εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα

λιγότερο από 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο. Ελεύθερα θα μπαίνουν στο δακτύλιο και τα υβριδικά και τα οχήματα αερίου καυσίμου εκ κατασκευής, που είναι τεχνολογίας Euro 4 και εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Απαγορεύεται έως τον Ιανουάριο η κυκλοφορία στο μεγάλο δακτύλιο των λεωφορείων και των φορτηγών άνω των 2,2 τόνων,  πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν από την 1 Ιανουαρίου 1984. Από το νέο έτος η απαγόρευση επεκτείνεται στα λεωφορεία και φορτηγά πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν από την 1 Ιανουαρίου 1990.

Στην απαγόρευση αυτή δεν περιλαμβάνονται η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας, η λεωφόρος Κηφισού και η λεωφόρος Αθηνών, από την λεωφόρο Κηφισού και δυτικότερα, ενώ η ημερομηνία της 1 Ιανουαρίου 1990 προσαυξάνεται αυτόματα κατά ένα έτος, κάθε χρόνο, έτσι ώστε κάθε φορά να απαγορεύονται τα οχήματα που είναι παλαιότερα των 22 ετών.

Για τα υπόλοιπα οχήματα ισχύει κανονικά, χωρίς καμία αλλαγή η εκ περιτροπής είσοδος στο μικρό δακτύλιο, με το «παλιό» σύστημα «μονών – ζυγών».

Keywords
Τυχαία Θέματα