Η ώρα της Δικαιοσύνης για τον Μαντέλη

Ο εισαγγελέας της έδρας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος στις δύο προηγούμενες διακοπές της δίκης τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της ταχείας εκκαθάρισης της υπόθεσης που συνδέεται με λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Ο ίδιος ο κ. Μαντέλης πάντως, από την πρώτη στιγμή έχει αρνηθεί τόσο την κατηγορία της δωροδοκίας όσο και της νομιμοποίησης εσόδων από αξιόποινες πράξεις υποστηρίζοντας ότι τα 450.000 γερμανικά μάρκα ήταν προκελογική χορηγία της γερμανικής εταιρείας .

Η υπόθεση του πρώην υπουργού διαχωρίστηκε από τη μεγάλη δικογραφία για την σύμβαση 8002 του ΟΤΕ,

λόγω κινδύνου παραγραφής, έπειτα από σχετικό αίτημα των εφετών ειδικών ανακριτών, που χειρίζονται συνολικά την υπόθεση των αποκαλούμενων «μαύρων ταμείων» της Ζίμενς, Το εδώλιο του κατηγορουμένου μοιράζονται με τον πρώην Υπουργό , οι Γεώργιος Τσουγκράνης επιχειρηματίας και κουμπάρος του κ. Μαντέλη, Αντωνία Μάρκου εφοριακή υπάλληλος, Ηλίας Γεωργίου πρώην στέλεχος της ελληνικής Siemens και Αριστείδης Μαντάς συνεργάτης του βασικού κατηγορούμενου.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα (αριθμ. 1828/2013), ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι έλαβε από τα λεγόμενα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρείας συνολικό ποσό 450.000 γερμανικών μάρκων. Τα χρήματα είχαν εμβαστεί σε δύο δόσεις σε λογαριασμό στη Γενεύη, τον οποίο είχε ανοίξει -όπως ο ίδιος παραδέχεται- χρησιμοποιώντας την κωδική ονομασία ROCOS, ο συγκατηγορούμενος του κ. Μαντέλη, Γιώργος Τσουγκράνης. Μέρος των χρημάτων διακινήθηκε μέσω λογαριασμού σε ελβετική τράπεζα της κ. Μάρκου, η οποία ωστόσο υποστηρίζει ότι τον εν λόγω λογαριασμό ουσιαστικά χρησιμοποιούσε ο συγκατηγορούμενός της Ηλίας Γεωργίου.

Με το ίδιο βούλευμα του εφετείου απαλλάχθηκε από την κατηγορία για την υπόθεση ο Δημήτριος Νέγρης και έπαψε οριστικά η ποινική δίωξη σε βάρος όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα