ΠΟΙΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ

Κάποιοι δεν αρκέστηκαν στο αίτημα ταχείας διαλεύκανσης της υπόθεσης, και ζήτησαν την παραίτηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη από τη θέση του Προέδρου της Βουλής. Την ίδια ώρα, σύσσωμη η ΚΟ του κόμματος απαίτησε καλύτερη ενημέρωση από τους υπουργούς της κυβέρνησης Σαμαρά.

Λίγο πιο …προωθημένη άποψη από την επίσημη του ΠΑΣΟΚ έχουν κάποιοι βουλευτές του, που αναφέρθηκαν χθες, κατά τη διάρκεια

σύσκεψης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γιάννη Μανιάτη, στο θέμα του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Την ώρα που επισήμως το ΠΑΣΟΚ, τόσο δια στόματος της εκπροσώπου Τύπου του Φώφης Γεννηματά, όσο και με επίσημη ανακοίνωσή του μετά από συνάντηση χθες του Ευάγγελου Μεϊμαράκη με τους πράσινους βουλευτές Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Εύη Χριστοφιλοπούλου και Λεωνίδα Γρηγοράκο, ζητά πλήρη διαφάνεια και ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να δοθούν απαντήσεις από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, μερίδα βουλευτών του έχουν διαφορετική άποψη.

Στη σύσκεψη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ χθες, ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής, ζήτησε την παραίτηση του προέδρου της Βουλής από τη θέση του, ακόμα και αν αθωωθεί στην πορεία. Αντιστοίχως, ότι δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα και να πάει η Βουλή στην ψήφιση τόσο σκληρών μέτρων, με την κοινωνία να θεωρεί τους πολιτικούς «υπόπτους», υποστήριξε από την πλευρά του ο Γιάννης Δριβελέγκας, θέτοντας θέμα ηθικής νομιμοποίησης των μέτρων.

Κατά τα λοιπά, στη σύσκεψη αποφασίστηκε η εξειδίκευση θεματικά ή και γεωγραφικά του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης που έχει ήδη παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ, η καλύτερη παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου και η ανάληψη πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων εκ μέρους των βουλευτών, καθώς και η άμεση συγκρότηση ομάδων σχεδιασμού από τους εισηγητές για κάθε τομέα ευθύνης, στο πλαίσιο σχετικού αιτήματος που προέκυπτε από την πρωινή επιστολή του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως, είχε μία ακόμα απόφαση των βουλευτών, που σχετίζεται με το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης. Στην προσπάθεια να …εκβιάσουν την έγκαιρη ενημέρωσή τους από τους υπουργούς, προειδοποίησαν ότι «κανένα νομοσχέδιο δεν πρόκειται να περάσει από τη Βουλή, εάν πριν κατατεθεί, δεν έχει ενημερωθεί ο εισηγητής του κατά περίπτωση ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ».

Η τακτική των συσκέψεων αυτών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ πάντως, φέρεται να συνεχίζεται στο μέλλον, με το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης να τίθεται σήμερα επί τάπητος σε σύσκεψη παρουσία του αρμόδιου για οικονομικά θέματα από πλευράς του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππου Σαχινίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα