ΠΙΘΑΝΗ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου των Φαρμακοποιών της Αθήνας, ακόμη και  ενδεχόμενη αναστολή των κινητοποιήσεων.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα, καθώς δεν αποκλείεται ενδεχόμενη επανέναρξη της κανονικής εκτέλεσης των συνταγών του ΕΟΠΥΥ.

Οι δεσμεύσεις του νέου Υπουργού Υγείας, Α. Λυκουρέντζου

ίσως είναι ικανές να κάμψουν, έστω και προς το παρόν, τις αντιστάσεις των Αθηναίων Φαρμακοποιών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι λίγοι εκείνοι που σκέπτονται πως θα μπορούσε να δοθεί ευκαιρία στη νέα κυβέρνηση να αποδείξει τη φερεγγυότητα της, αλλά και να επιτραπεί στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ στις περιοχές της Αττικής, εκτός του Πειραιά, να «ανασάνουν».

Βέβαια, η δυσπιστία για την υλοποίηση αυτών των δεσμεύσεων είναι ιδιαιτέρως ισχυρή και υπάρχει πάντα ο φόβος πως το σκηνικό των καθυστερήσεων των πληρωμών θα επαναληφθεί σύντομα, αλλά και πως οι διαβεβαιώσεις για τακτοποίηση των οφειλών του 2011 θα μείνουν στα λόγια.

Παρόλα αυτά, οι Φαρμακοποιοί της Αθήνας εξετάζουν το ενδεχόμενο να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, σε μια κίνηση καλής θέλησης και αναγνώρισης της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι ασφαλισμένοι, αλλά μια τέτοια απόφαση δεν θα αποκλείει μια ενδεχόμενη νέα άρση της πίστωσης, αν τα φαινόμενα κακοπληρωμής από τον ΕΟΠΥΥ συνεχιστούν.

Επιπλέον, η όποια απόφαση του ΔΣ θα πρέπει να εγκριθεί και από τη γενική συνέλευση του σώματος, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σε κάθε περίπτωση, όλα είναι πιθανά.

Keywords
Τυχαία Θέματα