«ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ»

Επιχείρηση ανατροπής των πληροφοριών-διαρροών που έκαναν λόγο για παραβίαση των συμφωνηθέντων με την Τρόικα σχετικά με την αναλογία αποχωρήσεων και προσλήψεων στο δημόσιο και από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Μετά τη στοιχειοθετημένη απάντηση των δημάρχων, ότι δεν παραβίασαν τις αναλογίες προσλήψεων και αποχωρήσεων, ακολούθησε σχετική ανακοίνωση και από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζονται από τη νέα

πολιτική ηγεσία του υπουργείου «οι περιορισμοί που ισχύουν έχουν τηρηθεί απόλυτα, κατόπιν συμφωνίας και με το κλιμάκιο της Τρόικα». Η κυβέρνηση επιχειρεί εν όψη της επικείμενης επιστροφής των στελεχών της Τρόικα στην Ελλάδα να αποδείξει ότι δεν έχουν σημειωθεί αποκλίσεις από τα όσα έχουν συμφωνηθεί και σχετίζονται με τις αποχωρήσεις και τις προσλήψεις στο δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ουσιαστικό πρόβλημα το οποίο έχει επισημανθεί από την εποχή Παπαδήμου, ήταν η ανυπαρξία βάσης δεδομένων στην οποία θα παρουσιάζονται αξιόπιστα στοιχεία σχετικά με τις αποχωρήσεις και τις προσλήψεις στο δημόσιο. Η ομάδα κρούσης η οποία έχει ασχοληθεί με το πρόβλημα έχει επισημάνει μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να υπάρξει μια πλατφόρμα ενημέρωσης στην οποία θα αναπτυχθεί ένα μητρώο που θα καταγράφει όχι μόνο τις προσλήψεις και τις συνταξιοδοτήσεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και τις μετακινήσεις -μετατάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτή τη στιγμή ουδείς γνωρίζει πού και με ποιες διαδικασίες μετακινείται και μετατάσσεται προσωπικό.

Πάντως σε σχέση με το θέμα των προσλήψεων το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστηρίζει ότι οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας βασίστηκαν σε «σημειώματα, χωρίς να υπάρχει προηγουμένως η απαραίτητη επαλήθευση από τις δημόσιες υπηρεσίες». Συγκεκριμένα, με την παράθεση αριθμητικών στοιχείων επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια του έτους 2011 προέκυψε υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου κατά 1.057προσλήψεις. Η υπέρβαση αυτή όμως σημειώθηκε λόγω της μεταβολής της αναλογίας 1 προς 5 σε 1 με την αναλογία 1προς 10 στο μέσο της χρονιάς (1η Ιουλίου 2011). Το γεγονός αυτό συζητήθηκε έγκαιρα με την Τρόικα και συμφωνήθηκε ότι η υπέρβαση αυτή θα υπολογισθεί ως μείωση στις προσλήψεις τακτικού προσωπικού του έτους 2012.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτηση των αρμόδιων κυβερνητικών οργάνων σχετικά με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν προκειμένου να συνεχιστεί η όλη προσπάθεια της διοικητικής μεταρρύθμισης και της αναδόμησης των υπηρεσιών του δημοσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα