ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΘΗΝΑΣ – ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ρόλο συντονιστή μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά στην Αθήνα και το Κάρολου Παπούλια στις Βρυξέλλες αναλαμβάνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος χθες συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό.

Ρόλο αξιόπιστου ενδιάμεσου μεταξύ του Πρωθυπουργού, που θα βρίσκεται στο σπίτι του στην Κηφισιά,

και του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια που θα συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναλαμβάνει ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος μεταβαίνει σήμερα το μεσημέρι στη βελγική πρωτεύουσα.

Ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε χθες βράδυ με τον Πρωθυπουργό, στην οικία του τελευταίου στην Κηφισιά, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκε επί τάπητος η ατζέντα της Συνόδου (σ.σ. ο κ. Αβραμόπουλος επρόκειτο αρχικά να εκπροσωπήσει την ελληνική πλευρά) αλλά και η τακτική που θα ακολουθήσει η Ελλάδα έναντι της ανάγκης καλύτερου συντονισμού του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος αλλά και απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη λόγω της ένταξης στο μηχανισμό Ισπανίας και Κύπρου.

Ο κ. Αβραμόπουλος θα βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον κ. Σαμαρά στην Αθήνα και θα συνεννοείται με τον Πρωθυπουργό για οποιαδήποτε εξέλιξη προκειμένου να καθορισθεί η ελληνική στάση.

Κατά πληροφορίες, στη συνάντηση των δύο ανδρών που διήρκεσε περί τα 45 λεπτά συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα, μετά και τη συνάντηση που είχε στην Κωνσταντινούπολη ο Δ. Αβραμόπουλος με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα