Πιο κοντά το κόμμα Λοβέρδου

09:12 3/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Ήδη, με αλλεπάλληλες δηλώσεις του χθες, ο Ανδρέας Λοβέρδος φρόντισε να διαφοροποιηθεί από την κυβέρνηση, κίνηση απαραίτητη από κάποιον που φιλοδοξεί να γίνει αρχηγός κόμματος. Η …εξάντληση άλλωστε της εμπιστοσύνης του προς την κυβέρνηση, της στερεί δύο ακόμα ψήφους σε δύσκολα νομοσχέδια, αυτές του ίδιου του κ.Λοβέρδου και του Χρήστου Αηδόνη, που ως ανεξάρτητοι ακόμα, συνέχιζαν μέχρι πρόσφατα να στηρίζουν τις αποφάσεις της

τρικομματικής. Τώρα, εκτιμώντας ότι αυτή δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, αντίθετα ότι κωλυσιεργεί επικίνδυνα και μάλιστα χωρίς να έχει στο μεταξύ εκπονήσει αντιυφεσιακό σχέδιο για την χώρα, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια στη λήψη νέων μέτρων, αίρουν την στήριξή τους.

Ο κ.Λοβέρδος, κατήγγειλε εξάλλου χθες το «τρικομματικό διευθυντήριο», όπως χαρακτήρισε την κυβέρνηση συνεργασίας, αφενός για μικροκομματικές αντιλήψεις και μη παραγωγή έργου, αφετέρου για πελατειακές σχέσεις στην στελέχωση του κρατικού μηχανισμού. «Να εμπιστευόμαστε μία κυβέρνηση χωρίς να μιλάμε και τον Ιούλιο να έρθουν νέα μέτρα;», διερωτήθηκε ο πρώην υπουργός, προσδιορίζοντας για πρώτη φορά και τον …χρόνο στον οποίο η κυβέρνηση θα λάβει κατά τον ίδιο νέες σκληρές αποφάσεις. Ο ίδιος πάντως, υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει περιθώριο για νέα μέτρα», προβλέποντας μάλιστα κάτι ακόμα χειρότερο, προβλέποντας αδιέξοδο, στον βαθμο τουλάχιστον που δεν θα γίνουν άμεσα παρεμβάσεις. «Δεν μπορεί να μην έχει γίνει μία αποκρατικοποίηση», είπε, κάνοντας λόγο για συμφέροντα που κοντράρονται γύρω από αυτές, προκαλώντας φόβο. «Σαν υπουργός Υγείας τα συμφέροντα με συνέθλιβαν, αλλά στάθηκα όρθιος», είπε, προβλέποντας μεταξύ άλλων ότι και ο τέλος ακινήτων δεν θα περάσει από τη Βουλή. Ο κ.Λοβέρδος πάντως, πέραν των πιέσεων προς την κυβέρνηση να κάνει τη δουλειά της, απέδωσε ανεπαρκή διαχείριση της κρίσης και στην ΕΕ, καλώντας την τελευταία να προχωρήσει γρήγορα σε πολιτική ενοποίηση.

Εντωμεταξύ, έχοντας πολλές φορές προαναγγείλει την ίδρυση κόμματος, ο πρώην υπουργός και ιδρυτικό μέλος της ΡΙΚΚΣΥ, παραδέχθηκε χθες ότι «μέσα στην άνοιξη θα μετασχηματιστούμε σε πολιτικό κόμμα», με κύκλους του φορέα πάντως να μιλούν ακόμα και για πριν το Πάσχα. Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι το νέο κόμμα δεν θα φέρει το ίδιο όνομα, με το τελευταίο πάντως να φυλάσσεται ως επτασφράγιστο μυστικό, για να κάνει την …έκπληξη, παρότι η λέξη «μετατροπή» σε κόμμα, που χρησιμοποίησε χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος, θόλωσε τα νερά.

Keywords
Τυχαία Θέματα