Πως μπορείτε να κουρέψετε τα δάνειά σας

07:45 3/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Οι δικαστές μετρούν ιδιαίτερα την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο δανειολήπτης ,ο οποίος αφού δεν κατάφερε να βρει πεδίο εξωδικαστικού συμβιβασμού με την τράπεζα, επέλεξε ως τελευταία ευκαιρία την προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Και κατά τεκμήριο το κούρεμα που επιτυγχάνουν όσοι υποβάλλουν αιτήσεις για υπαγωγή στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά είναι μεγάλο .

Πρόσφατο παράδειγμα η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών

για μια νέα άνεργη γυναίκα 40 ετών, μητέρα ενός παιδιού,η οποία και με την άδεια του νόμου μπορεί να μην πληρώνει για μια τριετία το δάνειο της. Το συνολικό της χρέος ανέρχεται σε 81.600 ευρώ. Το δικαστήριο έλαβε υπ όψιν του τα δυσχερέστατα οικονομικά δεδομένα της αιτούσας που είναι άνεργη η ίδια και ο σύζυγός της ,ενώ το μοναδικό τους εισόδημα είναι το επίδομα που λαμβάνει εκείνος ύψους 396 ευρώ το μήνα.

Η δικαστική λειτουργός έκρινε ότι αν η γυναίκα αυτή δώσει έστω και ένα ευρώ, προφανώς, θέτει σε κίνδυνο τη διαβίωσή της. ΄Με αυτό το σκεπτικό εξάλλου άλλα δικαστήρια ανά την Ελλάδα έχουν κουρέψει ή και μηδενίσει τα κοντέρ των δανειοληπτών.

Ωστόσο, λόγω της οικονομικής κρίσης οι αιτήσεις αυτές αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και για το λόγο αυτό σε ορισμένα Ειρηνοδικεία τέτοιες αιτήσεις προσδιορίζονται ακόμα και το 2018 και το 2020. Για το λόγο αυτό , προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των δανειοληπτών, το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποφασίσει την εφαρμογή του θεσμού της διαμεσολάβησης και σε υποθέσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ώστε να βρίσκεται η πολυπόθητη χρυσή τομή χωρίς να χρειάζεται οι ενδιαφερόμενοι να περιμένουν την απόφαση του δικαστηρίου .

Keywords
Τυχαία Θέματα