ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής καταδικάζει τη χθεσινή σύλληψη του δημάρχου Ηλιούπολης, Βασίλη Βαλασόπουλου. 

Ο κ. Βαλασόπουλος οδηγήθηκε χθες στο αυτόφωρο, ύστερα από μήνυση ιδιωτών, γιατί επιχείρησε να περιφράξει οικόπεδο του Δημοσίου, που με δικαστική απόφαση του ανήκει. Ύστερα από λίγη ώρα αφέθηκε ελεύθερος, με εντολή του εισαγγελέα.

Σε σημερινή της ανακοίνωση, η ΠΕΔΑ τονίζει ότι η ενέργεια του δημάρχου «να περιφράξει οικόπεδο το οποίο είναι καταγεγραμμένο από την Κτηματική Εταιρεία

του Δημοσίου ως δημόσιο για να το προστατεύσει από επίδοξους καταπατητές θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στο δημόσιο βίο. Το γεγονός ότι αντίθετα ο Δήμαρχος συνελήφθη και κρατήθηκε μέχρι μετά τα μεσάνυχτα στο Α.Τ. Ηλιούπολης με εντολή εισαγγελέα και την απειλή του αυτοφώρου μας προκαλεί λοιπόν βαθύτατη έκπληξη και προβληματισμό».

«Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και αν μπορεί ποτέ να θεωρηθεί η περίφραξη της δημόσιας ιδιοκτησίας ως πλημμέλημα, αυτό έγινε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του και σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν εκδικάζεται ως αυτόφωρο. Η ουσία βέβαια της υπόθεσης είναι άλλη: Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης προστάτευσε τη δημόσια περιουσία και η μήνυση εναντίον του από τους ιδιώτες που την εποφθαλμιούν αποσκοπεί μόνον στον εκφοβισμό του. Η Αυτοδιοίκηση όμως δεν τρομοκρατείται και ο Δήμος Ηλιούπολης θα έχει τη στήριξη όλων των θεσμικών οργάνων της», επισημαίνει η Ένωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα