ΜΟΥΡΟΥΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΝΕΤ

Ξανακτύπησε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου, Γιώργος Μουρούτης, μέσω twitter. Σκληρή απάντηση στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αιχμές για τους δημοσιογράφους της δημόσιας τηλεόρασης.

Δεν άρεσαν στον Γιώργο Μουρούτη, διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ.

Ειδικά το σημείο όπου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τις προσλήψεις… Μεσσηνίων στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, επί υπουργείας Αντ. Σαμαρά. «Ο κ. Τσίπρας, αντί να απολογείται για τους εκβιασμούς του κ. Φωτόπουλου, αναμηρυκάζει τα ψεματάκια του περί Μεσσηνίων στο μουσείο Ακρόπολης», έγραψε σε πραγματικό χρόνο στο twitter ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και προσέθεσε: «Ας ρωτήσει ο κΤσίπρας τους αριστερούληδες που καταλαμβάνουν τον βράχο της Ακρόπολης και τους αρχαιολογικούς χώρους για τη σχέση τους με ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Μουρούτης, ωστόσο, επανήλθε και στην κριτική του έναντι των δημοσιογράφων της δημόσιας τηλεόρασης, στοχοποιώντας τους παρουσιαστές της Πρωινής Ενημέρωσης (Κώστα Αρβανίτη και, κυρίως, τη Μαριλένα Κατσίμη) αλλά και τον Στ. Κούλογλου, που προεκλογικά είχε πάρει συνέντευξη από τον κ. Αλ. Τσίπρα. Και στις δύο περιπτώσεις, χρεώνει ευνοϊκή μεταχείριση προς τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρωινή Ενημέρωση και Κούλογλου, πρέπει να διδάσκονται στις σχολές δημοσιογραφίας για την διεισδητικότητα των ερωτήσεών τους… » ήταν το πρώτο αιχμηρό σχόλιο, ενώ στη συνέχεια έβαλε κατά της παρουσιάστριας σχολιάζοντας «λυπούμαι την δημοσιογράφο της ΝΕΤ, που δεν της επιτρέπει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να του υποβάλει ερώτηση…Δέκα λεπτά αμίλητη είναι… »

Ο κ. Μουρούτης είχε προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις και προ ημερών όταν είχε κάνει λόγο για πρασινοκόκκινα παπαγαλάκια στην ΕΡΤ που «δίνουν τις τελευταίες τους παραστάσεις», ανοίγοντας έτσι τη συζήτηση για τον επικείμενο κύκλο αλλαγών στα πρόσωπα της δημόσιας τηλεόρασης, αμέσως μετά τις…  αναγκαστικές διακοπές του καλοκαιριού.

Keywords
Τυχαία Θέματα