ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ (ΦΕΤΟΣ) ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Την πρόθεση να μην προχωρήσουν οι απολύσεις 15.000 υπαλλήλων εντός του 2102 διατύπωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης στο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

Ο υπουργός επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, και με αυτό το δεδομένο δεν μπορεί να λειτουργήσει με πένητες δημόσιους υπαλλήλους. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ

Κώστας Τσικρικάς δήλωσε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν υποστεί περικοπές που έφτασαν στο 50%, εξέφρασε την ικανοποίησή του στην πρόθεση να μην υπάρξουν απολύσεις, κάτι το οποίο θα πρέπει να επιβεβαιωθεί και γραπτώς από τον υπουργό.

Στη συζήτηση δεν υπήρξε αναφορά στα ειδικά μισθολόγια και στις μειώσεις που προβλέπονται, καθώς οι δικαιούχοι δεν είναι μέλη της ΑΔΕΔΥ, ενώ έγινε αναφορά και στο θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία δεν πρέπει να είναι τιμωρητικού χαρακτήρα. Όσον αφορά στις νέες δομές και στο πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει από τη διοικητή μεταρρύθμιση διατυπώθηκε η πρόθεση αυτό να μεταταχθεί σε άλλες υπηρεσίες που έχουν ανάγκες.

Να πούμε ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα έχει τεθεί το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου εφαρμογής των περικοπών του νέου μισθολογίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα