Οι … γκάφες καίνε το Μαξίμου

Μπορεί, όπως σημειώνουν συνομιλητές του Αντώνη Σαμαρά, οι αναφορές του κ. Γ. Μέργου να παρερμηνεύθηκαν (αν και το video μοιάζει αδιάψευστος μάρτυρας), σε κάθε περίπτωση ωστόσο επρόκειτο για την τρίτη επικοινωνιακή και πολιτική «γκάφα» που εκλήθη να διαχειρισθεί σε τρία 24ώρα η κυβέρνηση.

Η αρχή έγινε την Κυριακή με τις, αποδιδόμενες στον Γ. Βρούτση, διαρροές για αλλαγή του πλαισίου σχετικά με τις απεργίες

και το συνδικαλισμό. Η συνέχεια δόθηκε τη Δευτέρα με το Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη να επιχειρεί να μαζέψει τη ζημιά από τη διαρροή των σκέψεων περί δέσμευσης μισθών άνω των 600 ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οφειλές στην εφορία. Και ο επίλογος (;) γράφτηκε χθες με την αναφορά Μέργου στον υψηλό κατώτατο μισθό, των 586 ευρώ, ως υψηλό.

Στο Μαξίμου σήμανε συναγερμός, ενώ συνεργάτες του Πρωθυπουργού εξέφραζαν την έκπληξή της για τις διαδοχικές γκέλες, σε μία περίοδο που η κυβέρνηση θα έπρεπε να επιδιώξει να εκμεταλλευθεί την απόφαση σχετικά με τα ευρωπαϊκά κονδύλια και να σηματοδοτήσει την έναρξη της προσπάθειας για ανάπτυξη της οικονομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Επικρατείας Δημ. Σταμάτης, που παγίως αναλαμβάνει να… σβήσει τις φωτιές, επικοινώνησε με τον Γιάννη Στουρνάρα ζητώντας να μαζευτεί άμεσα η αναφορά Μέργου ενώ σε άδειασμα του Γ. Γραμματέα προχώρησε και ο Γιάννης Βρούτσης.

Το νέο «κτύπημα» που προκάλεσε την αντίδραση όχι μόνον της αντιπολίτευσης και των ΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ αλλά και την οργή γαλάζιων υπουργών και βουλευτών, άνοιξε ένα ακόμη μέτωπο έναντι της κοινωνίας που ήδη δοκιμάζεται από την λιτότητα και την ανεργία. Ήλθε δε σε μία περίοδο που, με χαμηλές προσδοκίες και αντίστοιχα χαμηλή ένταση, η κυβέρνηση επιχειρεί να ανοίξει το κεφάλαιο επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, επικαλούμενη το «λάθος» του ΔΝΤ, δημιουργώντας προσδοκίες περιορισμού των πολιτικών λιτότητας.

Ήταν τέτοια η ένταση στο Πρωθυπουργικό Γραφείο που συνομιλητές του Πρωθυπουργού επιχειρούσαν, από ένα σημείο και μετά, να το αντιμετωπίσουν την κατάσταση με χιούμορ καθώς δεν χωρούσε λογική ερμηνεία για όσα γίνονται, την ίδια ώρα που πληροφορίες επέμεναν ότι θα εκδοθεί απαγορευτικό… δηλώσεων προς αποφυγή νέων επεισοδίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα