Ο Curtis Fuller παίρνει το τρομπόνι του

Aπό τα μέσα των 50s ως τις μέρες μας, αποτελεί προσωποποίηση των post-bop εξελίξεων, καθώς, για μεγάλο χρονικό διάστημα, τον βρίσκουμε να στηρίζει μερικές από τις σπουδαιότερες στιγμές και μπάντες στην αισθητική ιστορία της τζαζ. Σαφώς, περισσότερο γνωστός είναι από τη συμμετοχή του στο θρυλικό άλμπουμ «Blue Train», του John Coltrane για την Blue Note, το

1957. Όμως ο Curtis Fuller που σχεδόν καλύπτει όλη την τζαζ ιστορία ήταν πλάι στον Bud Powell, ήταν στο σεξτέτο του Miles Davis, ήταν με τον Sonny Clark και τον Jimmy Smith, ήταν μέλος των Jazz Messengers του Art Blakey και στο Jazztet των Benny Golson και Art Farmer, έπαιξε με τον Joe Henderson, τον Wayne Shorter και πολλούς άλλους!!!

Με τζαμαϊκανή καταγωγή, αλλά μεγαλωμένος στο Ντιτρόιτ και ανδρωμένος καλλιτεχνικά στην τοπική jazz σκηνή, ο Curtis Fuller θεωρείται κορυφή στο σύγχρονο τζαζ τρομπόνι και η αδιάλειπτη παρουσία του στην jazz σκηνή επί δεκαετίες, σαν sideman ή σαν πρωταγωνιστής, τον κάνει μία από τις top προσωπικότητες της δρώσας mainstream jazz. Τα πρόσφατα άλμπουμ του συγκρίνονται με τα «κλασικά» του – στην Timeless, την Impulse, την Epic, την Blue Note, την Prestige, στις κορυφαίες δηλαδή jazz εταιρείες. Τώρα στα 79 σχεδόν χρόνια του, ο λυρικός του αυτοσχεδιασμός παραμένει ισχυρός και η προσωπικότητά του συνεχίζει να ακτινοβολεί.

Curtis Fuller: τρομπόνι, Josh Bruneau: τρομπέτα, Ralph Reichert: τενόρο σαξόφωνο, Rob Bargad: πιάνο, Milan Nikolic: μπάσο, Joris Dudli: ντραμς.

INFO: Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς, 210 9213310.

Keywords
Τυχαία Θέματα