Κοινοβουλευτικό φιάσκο για τον «απόντα» ΣΥΡΙΖΑ

Η ψηφοφορία αφορούσε στη διάταξη για την αποθήκευση αργού πετρελαίου εκτός Ελλάδας και, φυσικά, ακυρώθηκε, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης απουσίαζε από την αίθουσα.
Με δήλωσή του, ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νϊκος Βούτσης,

επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, κατηγορώντας τον προεδρεύοντα, Λεωνίδα Γρηγοράκο ότι… διάβασε πολύ γρήγορα τα ονόματα επί του καταλόγου για την ψηφοφορία, την ώρα που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσέρχονταν στην αίθουσα. Ωστόσο, ο Neo ρώτησε και έμαθε ότι ελάχιστοι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσέρχονταν στην Ολομέλεια, κάποιοι, ανυποψίαστοι, ήταν στο καφενείο της Βουλής και το εντευκτήριο, ενώ οι περισσότεροι απλώς απουσίαζαν από το Κοινοβούλιο.
Εντύπωση προκάλεσε, πάντως, η απάντηση που έδωσε ο Γιώργος Βαρεμένος (δημοσιογράφος για περισσότερα από 35 χρόνια, σημειωτέον), ο οποίος, όταν ρωτήθηκε γιατί δεν ήταν στην αίθουσα και «έχασε» την ψηφοφορία, είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι… αγνοούσε πως έπρεπε να είναι παρών στην αίθουσα και θεωρούσε πως έφτανε η υπογραφή που είχε βάλει στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία!
Εκτός εαυτού, πάντως, ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που ήταν και η μόνη δικαιολογημένη, αφού βρισκόταν στη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ και ουδέποτε ειδοποιήθηκε από τον πρόεδρο, Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα