Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει εαυτόν εκτός …«συνταγματικού τόξου»

Η Κουμουνδούρου, σύμφωνα με πληροφορίες, επεξεργάζεται δική της πρόταση την οποία θα καταθέσει την Πέμπτη στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής μέσω του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκου Βούτση και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Καίτοι η πρόταση δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, θεωρείται δεδομένο ότι, σε αντίθεση με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης, θα αναφέρει πως η αναστολή της χρηματοδότησης αφορά αποκλειστικά την Χρυσή Αυγή.

Φοβούνται

τα… «δύο άκρα»

Αυτό, εξάλλου, ζητούσε όλες τις προηγούμενες ημέρες η αξιωματική αντιπολίτευση στις διεργασίες που είχαν γίνει μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων και του Προεδρείου της Βουλής, καθώς στην Κουμουνδούρου φοβούνται ότι η κυβέρνηση μπορεί να θελήσει να εφαρμόσει στην πράξη τη «θεωρία των δύο άκρων». Να επικαλεστεί, δηλαδή, την πολιτική στήριξη που παρέσχε ο ΣΥΡΙΖΑ σε κινήματα όπως αυτό στις Σκουριές και να θελήσει να εφαρμόσει τις διατάξεις κατά της Χρυσής Αυγής και εναντίον της Κουμουνδούρου. Παράλληλα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προϊδεάζουν για μία πρόταση «σφαιρική» -όπως την χαρακτηρίζουν- παραπέμποντας στις σχετικές δηλώσεις του Νίκου Βούτση, ο οποίος έχει επισημάνει πως «δεν θέλουμε αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής φέτα-φέτα, αλλά μία συνολική λύση που θα αντιμετωπίζει τους νεοναζί».

Καταψήφιση και… ανοίγματα

Τούτων δοθέντων, η πρόταση που θα παρουσιαστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να περιγράφει σχεδόν «φωτογραφικά» τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορούνται βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής, ενώ θα στηρίζει την αναστολή χρηματοδότησης μόνο στα φυλετικά εγκλήματα. «Άλλο ο ρατσισμός και τα εγκλήματα λόγω φυλετικών απόψεων και άλλο οι λαϊκές κινητοποιήσεις», είναι η φράση που χρησιμοποιούν αρμόδια στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να περιγράψουν το περιεχόμενο της πρότασης της Κουμουνδούρου. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα προαναφερθέντα προϋποθέτουν, φυσικά, την καταψήφιση της κυβερνητικής τροπολογίας περί την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να μην καταθέσει και ψηφίσει… μόνος του τη δική του πρόταση, καθώς η Κουμουνδούρου προσανατολίζεται να πραγματοποιήσει πολιτικά ανοίγματα στη ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ και, κυρίως, στους Ανεξάρτητους Έλληνες, προκειμένου να στηρίξουν τη δική της πρόταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα