Ο Ομπάμα ευχαρίστησε δημόσια την Κλίντον

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσαν Ομπάμα και Κλίντον για το δίκτυο CBS και πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο, η οποία πρόκειται να μεταδοθεί στην εκπομπή «60 minutes», αύριο Κυριακή, ενισχύθηκαν οι εικασίες ότι η Κλίντον πρόκειται να είναι υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ το 2016.

«Θα ήθελα απλώς να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία και να ευχαριστήσω δημόσια την Χίλαρι, η οποία πιστεύω ότι θα παραμείνει ανάμεσα στους

καλύτερους υπουργούς Εξωτερικών που είχαμε. Είχαμε μια καλή συνεργασία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, θα μου λείψει.», δήλωσε ο Μπ. Ομπάμα, επαναλαμβάνοντας πως θα ήθελε η Χίλαρι Κλίντον να παραμείνει στο πόστο της και την δεύτερη θητεία του.

Διάδοχος της Κλίντον στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι ο γερουσιαστής Τζον Κέρι, τον διορισμό του οποίου αναμένεται να επικυρώσει την Τρίτη η Γερουσία.

«Θέλω η χώρα να καταλάβει και να εκτιμήσει τον σπουδαίο ρόλο που έπαιξε (η Χίλαρι Κλίντον) στη διάρκεια της θητείας μου και τις επιτυχίες της στην διεθνή σκηνή, χάρη στις ακούραστες προσπάθειές της», πρόσθεσε ο πρόεδρος Ομπάμα.

Από την πλευρά της η Χ. Κλίντον εξήγησε γιατί δέχτηκε την πρόταση του Ομπάμα να συμμετάσχει στην κυβέρνηση του πριν από τέσσερα χρόνια «Στην πολιτική και στην δημοκρατία, άλλες φορές κερδίζεις τις εκλογές και άλλες τις χάνεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα