Η εφορία τον κυνηγάει... 20 χρόνια μετά το θάνατό του!

Κοινωνία

Ούτε στον... άλλο κόσμο, δεν παύει τελικά η Εφορία να κυνηγάει τον κόσμο! Δεν είναι ατάκα από ελληνική φαρσοκωμωδία του ‘60, αλλά μακάβριο λάθος του σύγχρονου διαλυμένου, Ελληνικού κράτους...

Αποσβολωμένη έμεινε Πατρινή οικογένεια, όταν έλαβε ειδοποιητήριο για υποτιθέμενη εκκρεμή οφειλή, μη εξοφλημένου από το 2011 «χαρατσιού» της ΔΕΗ, για ανύπαρκτη οικία που δήθεν διατηρεί στην Κέρκυρα!
Όμως το αρχικό σοκ,

διαδέχθηκε αμέσως μετά ακόμα ισχυρότερο: Τα «σαΐνια» του Υπουργείου Οικονομικών, εγκαλούσαν ως υπόχρεο της οφειλής, τον άνθρωπο τους, που όμως έχει πεθάνει εδώ και... 20 χρόνια!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους, η χήρα και τα παιδιά πατρινού, ο οποίος έχει αποβιώσει από το 1993: Το επίσημο έγγραφο που τους απέστειλε η Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Οικονομικών, καλούσε τον αποβιώσαντα, να... πληρώσει 249 ευρώ στην Γ΄ ΔΟΥ Πατρών, για ανείσπρακτα υπόλοιπα Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε έτους 2011, του περιβόητου χαρατσιού της ΔΕΗ δηλαδή.
Για σπίτι, που ουδέποτε η οικογένεια κατείχε ή διέμενε, στην περιοχή Καρουσάδες της Κέρκυρας.
Μάλιστα, ιδιαίτερη έκπληξη προκάλεσε στους συγγενείς το γεγονός, ότι δεν επρόκειτο για κάποια απλή συνωνυμία που περιέπλεξε την κατάσταση. Και αυτό, διότι στο ειδοποιητήριο που έλαβαν, αναγράφεται τόσο το ακριβές Α.Φ.Μ., όσο και η πλήρης διεύθυνση κατοικίας. που είχε εν ζωή ο μακαρίτης!

«Δεν ντρέπονται καθόλου;»

Απ' ότι φαίνεται οι περίφημες «διασταυρώσεις» του υπουργείου Οικονομικών για τα ακίνητα που οι ιδιοκτήτες τους δεν πληρώνουν το φορομπηχτικό χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, καταλήγουν σε ένα πρωτοφανές φιάσκο!
Όπως όλα δείχνουν, το σύστημα TAXIS δυσλειτουργεί, προκαλώντας μακάβρια λάθη.
Η χήρα του πατρινού που δέχθηκε αν και... πεθαμένος κλήθηκε να πληρώσει το «χαράτσι», μιλώντας στον «Κ», δεν κρύβει την οργή της: «Δεν φτάνει που με τους φόρους και τα χαράτσια που επιβάλλουν, δεν αφήνουν σε ησυχία εμάς τους ζωντανούς, τώρα θέλουν να σηκώσουν από τους τάφους τους και τους πεθαμένους!
Οι κύριοι της Κυβέρνησης και οι κύριοι βουλευτές, ζουν πλουσιοπάροχα και εμένα με αναγκάζουν να ζω με 480 ευρώ σύνταξη! Τους νοιάζει άραγε, με ποιον τρόπο θα ζήσω; Και από πάνω, έχουν το θράσος, να ζητάνε από τον άντρα μου 249 ευρώ, ο οποίος έχει πεθάνει εδώ και 20 χρόνια! Μα δεν ντρέπονται καθόλου; Αίσχος τους!»

Η οικογένεια πρόκειται να πάει στην Γ΄ ΔΟΥ, προκειμένου να ενημερώσει για το λάθος, ευελπιστώντας να μην έχει άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις στο μέλλον...

dete.gr

Tags: ΔΟΥΠάτραεφορία
Keywords
Τυχαία Θέματα