ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΩΤΟ: ΑΠΕΡΓΙΑ

Κινητοποιήσεις με το καλημέρα της σχολικής χρονιάς έχουν προγραμματίσει για σήμερα οι εκπαιδευτικοί, ενώ σε απεργιακούς ρυθμούς και συγκεντρώσεις βαδίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι ένστολοι, οι εργαζόμενοι σε επισιτισμό και τουρισμό, η ΑΔΕΔΥ και οι Δήμοι (ΚΕΔΕ).

Με αρκετά προβλήματα θα λειτουργήσουν τα δημόσια νηπιαγωγεία και δημοτικά, όπως και όλα τα ιδιωτικά σχολεία, αφού η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών

Λειτουργών Ελλάδος έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία. Μάλιστα, οι δύο ομοσπονδίες και η ΟΛΜΕ προγραμματίζουν συλλαλητήριο στις 12:00 στα Προπύλαια, ενώ η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας (11:00 – 14:00 και 14:00 – 17:00).

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία, ενώ από τις 17/9 ξεκινά επίσχεση εργασίας σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Η ΚΕΔΕ (Ένωσης Δήμων Ελλάδας) προχωρά σε 48ωρη απεργία, καθώς η πλειοψηφία των δημάρχων αποφάσισε να προχωρήσει σε νέο διήμερο κλείσιμο των δήμων, σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, με συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων η ΚΕΔΕ θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να ενημερωθεί για τα νέα μέτρα 2013-2014.

Η ΣΥΣΜΕΔ (Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων) έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 16:30 στην πλατεία Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Αθήνας. Τα μέλη του συνδέσμου θα κατέβουν με τις στολές τους για να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές των εισοδημάτων τους.

Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε για σήμερα τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι του λεκανοπεδίου Αττικής και του νομού Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα