ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

Η Ελλάδα άρχισε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Μουντιάλ 2014 και βάζει πλώρη για τη Βραζιλία. Το matrix24.gr αναλύει τα πέντε σημαντικά κέρδη του συγκροτήματος του Σάντος.

Τα πρώτα δύο ματς με Λετονία και Λιθουανία προβλημάτιζαν τον Φερνάντο Σάντος λόγω Σεπτεμβρίου, ετοιμότητας και πιθανής χαλάρωσης των Ελλήνων διεθνών λόγω δυναμικότητας των αντιπάλων. Η ζημιά δεν έγινε και παρά το γεγονός ότι η Εθνική και στα δύο παιχνίδια πέταξε στα σκουπίδια το πρώτο ημίχρονο, πήρε τις ισάριθμες νίκες και βάζει πλώρη

για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.

Με τα δύο θετικά αποτελέσματα απέναντι σε Λετονία και Λιθουανία, η Ελλάδα κερδίζει:

1. Χρόνο. Αποστολή εξετελέσθη, η Εθνική συγκέντρωσε το μάξιμ του στόχου (6 βαθμοί) και μπορεί να προετοιμαστεί με ηρεμία για τη συνέχεια και δη το δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι με τη Βοσνία στις 12 Οκτωβρίου.

2. Εμπιστοσύνη. Η Εθνική συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Με συνεχόμενες παρουσίες σε μεγάλες διοργανώσεις και το άγχος του φαβορί, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ετοιμάζεται για πρόκριση και στα τελικά του Μουντιάλ του 2014 έχοντας πάντα στο πλευρό της τον κόσμο που βλέπει πως η ελληνική ομάδα μπορεί να λογίζεται στις μεγάλες.

3. Ποδοσφαιριστές. Ο Κώστας Φορτούνης ήταν ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής στα δύο παιχνίδια με Λετονία και Λιθουανία. Η παρουσία του στη Καϊζερσλάουτερν μόνο καλό έχει κάνει στο νεαρό παίκτη και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Επίσης, ο Σωτήρης Νίνης βρίσκει τον παλιό καλό εαυτό του (όντας ο MVP κόντρα στους Λιθουανούς), ενώ ο Μήτρογλου κερδίζει πόντους και δείχνει να αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές του Φερνάντο Σάντος.

4. Σύστημα. Ο Φερνάντο Σάντος προσπαθεί να περάσει στην ελληνική ομάδα το 4-4-2 και φαίνεται να τα καταφέρνει. Κόντρα στη Λετονία δούλεψε καλά με τον Σαμαρά (όσο έπαιξε), ενώ με τη Λιθουανία δούλεψε καλύτερα με τον Κώστα Μήτρογλου.

5. Κόσμο. Τα τελευταία 8 χρόνια η Εθνική Ελλάδας έχει επιτυχίες με αποκορύφωμα αυτή της Πορτογαλίας. Ακόμα και ο πιο δύσπιστος φίλαθλος βλέπει ότι τούτη η ομάδα έχει ανέβει επίπεδο και κάθε διαφορετικό από την επιτυχία αποτελεί έκπληξη. Η παρουσία του κόσμου στο Καραϊσκάκη κόντρα στη Βοσνία την επόμενη αγωνιστική θα είναι καταλυτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα