ΟΙ… ΑΝΔΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Οι 8 δικαστές του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καρλσρούης αναμένεται σήμερεα να αποφασίσει για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και αν αυτός παραβιάζει ή όχι το Γερμανικό Σύνταγμα. Στο Στρασβούργο, ο Ζ.Μπαρόζο ανακοινώνει τα σχέδιά της Ε.Ε. για την τραπεζική ενοποίηση.

Σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, οι ενδείξεις για την ετυμηγορία είναι θετικές, καθώς η κυβέρνηση Μέρκελ, πολιτικοί αναλυτές και οι περισσότεροι νομικοί στη Γερμανία

εκτιμούν πως το δικαστήριο θα αποφανθεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία του ESM. Μια τέτοια απόφαση θα ανάψει το  πράσινο φως ώστε να προχωρήσει η πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης.

Οι Γερμανοί δικαστές εχθές, απέρριψαν προσφυγή του Βαυαρού βουλευτή Πέτερ Γκαουβάιλερ, σύμφωνα με την οποία η ανακοίνωση της ΕΚΤ για την αγορά κρατικών τίτλων χρέους «δημιουργεί μία τελείως νέα κατάσταση που δικαιολογεί την αναβολή της ανακοίνωσης των δικαστών της Καρλσρούης».

Στο Στρασβούργο, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του για το σχέδιο της Κομισιόν αναφορικά με την Τραπεζική ενοποίηση. Εφόσον το περίγραμμα είναι αυτό που έχει διαρρεύσει, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μετατραπεί σε έναν υπερ-οργανισμό με τεράστια  εξουσία ελέγχου και επιτήρησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα