Κινηματογράφος και πραγματικότητα

Πέντε θεματικές ενότητες, έξι ημέρες προβολών και πάνω από 40 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, οι περισσότερες σε πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα, μας γνωρίζουν τους σημαντικότερους νέους εκφραστές του χώρου και μας θυμίζουν σπουδαίες μορφές που χάθηκαν πρόσφατα. Το Φεστιβάλ ξεκινά σήμερα Παρασκευή και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου

Στο πρόγραμμα που φιλοξενείται στο Auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού

Ινστιτούτου Αθηνών, περιλαμβάνονται:

- Επιλογή από τις νεότερες ελληνικές παραγωγές.

- Αφιέρωμα στα βραβεία του φεστιβάλ Cinéma du Réel (Παρίσι).

- Γνωριμία με το φεστιβάλ doxs! ντοκιμαντέρ για παιδιά και εφήβους (Ντούισμπουργκ) και με το εγχείρημα Η Άγνωστη Ζωή των Άλλων.

- Ειδικές προβολές για ξεχωριστές πρόσφατες ταινίες, με επιλογή της ΕΡΤ από την παγκόσμια πρωτοβουλία Why Poverty – Φτώχεια, Γιατί;

- Ο κύκλος Σε Πρώτο Πρόσωπο, για σύγχρονους δημιουργούς που μιλούν μια μοναδική κινηματογραφική γλώσσα.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ διεξάγεται στον ίδιο χώρο τη Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου και ώρα 20.00, στρογγυλή τράπεζα με θέμα: Πλατφόρμες δικτύωσης σε καιρό κρίσης. Το φεστιβάλ «Κινηματογράφος και Πραγματικότητα» καλεί δυο από τα παλαιότερα και πιο πρωτοποριακά διεθνή φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στην Αθήνα, διερευνώντας τις δυνατότητες συνεργασίας μαζί τους και της προώθησης του ντοκιμαντέρ ως έργο τέχνης και πολιτισμού όχι μόνον στο σινεμά, αλλά και στην εκπαίδευση. Καλεσμένοι: Gudrun Sommer (διευθύντρια του φεστιβάλ doxs! ντοκιμαντέρ για παιδιά και εφήβους) και Arnaud Hee (υπεύθυνος προγραμματισμού του φεστιβάλ Cinéma du Réel). Συντονιστής: Μανώλης Κρανάκης, κριτικός κινηματογράφου (Flix.gr).

INFO: Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 31, Κολωνάκι, +302103398600, http://www.ifa.gr. Είσοδος: 3 ευρώ ανά εισιτήριο | κάρτα/Πάσο φεστιβάλ για όλες τις παραστάσεις 25 ευρώ. Για αγορά δύο εισιτηρίων που αγοράζονται για τις προβολές Μικροί Ήρωες, ώρα 17:30, το τρίτο είναι δωρεάν. Για αγορά δύο εισιτηρίων που αγοράζονται για δύο προβολές την ίδια μέρα, το τρίτο είναι δωρεάν. Σε συνεργασία με το Goethe Institut Athen.

Keywords
Τυχαία Θέματα