ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ

Την κυβέρνηση προσωπικοτήτων που πρότεινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα στηρίξει ο Ευάγ. Βενιζέλος στη νέα συνάντηση αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο. Συνεχίζονται οι «πράσινες» επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι προσπάθειες «αναγέννησης» του ΠΑΣΟΚ.


Ως λύση

ανάγκης στηρίζει μία κυβέρνηση προσωπικοτήτων με διάρκεια τουλάχιστον 18 μηνών, το ΠΑΣΟΚ, επιμένοντας πάντως στην ανάγκη συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού εκτιμά ως ‘ελάχιστη βάση’ τη συμμετοχή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, χωρίς να αποκλείονται και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Σε αυτή την βάση προσέρχεται στις δύο το μεσημέρι σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, για τρίτη φορά από το μεσημέρι της Κυριακής ως τώρα, και σε μία ύστατη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης, ώστε να αποφευχθούν οι νέες εκλογές, που θεωρούνται από την Ιπποκράτους ως ‘καταστροφή’ για την χώρα.

Στο ΠΑΣΟΚ άλλωστε, γνωρίζοντας την περαιτέρω συρρίκνωση των ποσοστών του όπως εμφανίζεται σε δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους, αντιλαμβάνονται ότι τυχόν πτώση του σε νέες εκλογές ίσως και κάτω του 10% θα σημάνει την αυτόματη διάλυσή του. Ακολουθούν λοιπόν στρατηγική δύο αξόνων. Αφενός, επιτίθενται στον βασικό τους αντίπαλο στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, τον ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου …αναγεννιούνται. Για «αλαζονική συμπεριφορά» κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας σε δηλώσεις του μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών -χωρίς την παρουσία του κ.Τσίπρα- χθες, ότι «εμείς δεν αναγορεύουμε σε ρυθμιστή ή εγγυητή της κατάστασης τον κ.Τσίπρα». Για «προσβολή στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και των πολιτών που τον ψήφισαν», είχε μιλήσει νωρίτερα σχολιάζοντας τη στάση του κ.Τσίπρα να μην παραβρεθεί στη σύσκεψη των αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια η Φώφη Γεννηματά, καλώντας τον εμμέσως να …ακούσει τον προκάτοχό του Αλέκο Αλαβάνο και να πει την αλήθεια στους πολίτες ότι καταγγελία του μνημονίου συνεπάγεται και επιστροφή στη δραχμή.

Την ίδια ώρα πάντως, στο ΠΑΣΟΚ, ετοιμάζονται και για εκλογές, μια και καθόλου δεν τις αποκλείουν στον βαθμό που θα ναυαγήσει και η σημερινή πρωτοβουλία του κ.Παπούλια, προσδιορίζοντας μάλιστα ως πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τους τη 17η Ιουνίου. Εκεί όμως, θα πάνε με …«αυτοοργάνωση», σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση Βενιζέλου και κατόπιν διαλύσεως των οργάνων του κόμματος. Στην πραγματικότητα, τις επόμενες μέρες αναμένεται να συγκροτηθεί η Εθνική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, που θα φέρει την ευθύνη να οδηγήσει την παράταξη και στο «συντακτικό Συνέδριο» που έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο, αλλά δεν αποκλείεται να επισπευσθεί.

Παράλληλα, θα συσταθούν επιτροπές ανά νομό που θα υποκαταστήσουν τις διαλυμένες πια Νομαρχιακές και Περιφερειακές Οργανώσεις του κόμματος, καθώς και μία πολυπληθής Γραμματεία, με έμπειρα και νεότερα στελέχη του κόμματος που θα το οδηγήσει στις εκλογές. Στόχος, είναι η διατήρηση κατ’ αρχάς και ει δυνατόν η αύξηση των ποσοστών του, ώστε αφενός να …συνεχίσει να υπάρχει, αφετέρου να «λύσει τα χέρια» του Ευάγγ

Keywords
Τυχαία Θέματα