Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ – ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΜMΕΝΟΥ

«Καίει» τους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά και τις πιθανότητες συγκρότησης κυβέρνησης η δημοσιοποίηση του εγγράφου που ενεχείρησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πάνος Καμμένος για κυβέρνηση ειδικού σκοπού με επίκληση την εθνική ασφάλεια.

Το τελευταίο και πιο σκληρό παιχνίδι πόκερ πριν την πιθανή πλέον προσφυγή στις κάλπες παίχθηκε χθες βράδυ με τη δημοσιοποίηση εγγράφου που φέρεται

να έδωσε ο επικεφαλής των Ανεξ. Ελλήνων Πάνος Καμμένος στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους την Κυριακή. Η δημοσιοποίηση του εγγράφου, που απεστάλη από την Προεδρία προς τα κόμματα, και βάσει του οποίου ο κ. Καμμένος εμφανίζεται ανοικτός να στηρίξει μία κυβέρνηση που θα κληθεί να αντιμετωπίσει κινδύνους για την εθνική ασφάλεια της χώρας, προκάλεσε την οργίλη αντίδραση των «Ανεξαρτήτων» που αρνήθηκαν τη γνησιότητά του, αλλά και τις διαβεβαιώσεις της Προεδρίας της Δημοκρατίας ότι πρόκειται περί εγγράφου που κατετέθη από τον κ. Καμμένο με την παράκληση, μάλιστα, να κοινοποιηθεί στα κόμματα.  Επ’ αυτής δε της πρότασης επρόκειτο να διεξαχθεί η σημερινή διευρυμένη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ενώ ο κ. Καμμένος μία ώρα νωρίτερα (13:00) έχει κληθεί σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο.

Το περιεχόμενο…

Στο έγγραφο ναι μεν αναφέρονται οι επτά όροι των Ανεξαρτήτων για συμμετοχή τους στην κυβέρνηση (καταγγελία μνημονίων, άμεση ανακήρυξη ΑΟΖ, μετοχικός έλεγχος της Τράπεζας Ελλάδος από το δημόσιο, συγκρότηση επιτροπής ελέγχου δημοσίου χρέους, αναθεώρηση νόμου περί ευθύνης υπουργών, διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων), ωστόσο παρουσιάζεται και το «Σενάριο Β» σύμφωνα με το οποίο οι Ανεξάρτητοι θα μπορούσαν να παράσχουν ανοχή σε «όποια κυβέρνηση ήθελε σχηματισθεί», εφόσον «η χώρα αντιμετωπίζει υπαρκτό και άμεσο κίνδυνο εθνικής ασφάλειας».

Το ζήτημα της «εθνικής ασφάλειας», επί του οποίου θα μπορούσε να υπάρξει η ανοχή των Ανεξ. Ελλήνων σε κυβέρνηση, τίθεται στο έγγραφο υπό μορφή ερωτήματος από την απάντηση του οποίου θα καθορίζονταν και η τελική στάση του κόμματος. Σύμφωνα με τα έγγραφα, που πρώτο δημοσιοποίησε το matrix24.gr, κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια συνιστούν «η άμεση και άτακτη χρεοκοπία της χώρας, με κίνδυνο μη καταβολής μισθών και συντάξεων», «ο άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος και η αδυναμία χρηματοδότησης της οικονομίας» και τέλος «ο άμεσος κίνδυνος δυσμενών εξελίξεων στα εθνικά θέματα, τόσο σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά όσο και σε ότι αφορά το ζήτημα των Σκοπίων και της συνόδου του ΝΑΤΟ…».

Επί αυτής της θέσης Καμμένου οικοδομήθηκε η τελευταία προσδοκία συγκρότησης κυβέρνησης. Την πρόταση φέρεται να έθεσε στο Προεδρικό ο Αντ. Σαμαράς, κατά τη χθεσινή σύσκεψη, και αφού είχε καταστεί σαφές ότι ο μεν ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετείχε, η δε Δημ.Αριστερά δεν μπορούσε να σηκώσει μόνη το φορτίο στήριξης της κυβέρνησης.

Η διαρροή και η… έκρηξη

Οι πληροφορίες περί δυνατότητας συγκρότησης κυβέρνησης με τη στήριξη ή την ανοχή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κυκλοφορούσαν στα δημοσιογραφικά γραφεία ήδη απ

Keywords
Τυχαία Θέματα