Η ΔΗΜΑΡ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

08:10 8/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Μετά τις αιχμές που άφησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και η ΔΗΜΑΡ καλεί τον πρωθυπουργό να μην φέρνει τους κυβερνητικούς εταίρους προ τετελεσμένων γεγονότων.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η επιμονή (που τελικά αναθεωρήθηκε, στη σκιά επερχόμενης κυβερνητικής κρίσης) του Αντώνη Σαμαρά καθ’ όλη την περασμένη εβδομάδα να μην συγκαλεί τη σύσκεψη των αρχηγών πριν ολοκληρώσει τις επαφές του με τους

θεσμικούς εταίρους της χώρας έχει προκαλέσει τριγμούς στην κυβέρνηση. Τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη ΔΗΜΑΡ εξέλαβαν τη στάση που τηρούσε ο πρωθυπουργός ως το βράδυ της Πέμπτης –οπότε αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να ορίσει σύσκεψη των αρχηγών για το απόγευμα της Κυριακής- ως προσπάθεια του ενοίκου του Μεγάρου Μαξίμου να επιβάλει τους όρους του στις διεργασίες μεταξύ των εταίρων.

Έτσι, μετά το ΠΑΣΟΚ, που εξέφρασε τη δυσφορία του στο ανώτατο επίπεδο δια στόματος του Ευάγγελου Βενιζέλου, χθες ήταν η σειρά της ΔΗΜΑΡ να δείξει κι εκείνη την ενόχλησή της. Με ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης επισήμανε με νόημα ότι «δεν είναι ό,τι καλύτερο για το συντονισμό που πρέπει να έχει αυτή τη στιγμή το κυβερνητικό έργο» και έθεσε ευθέως θέμα βελτίωσης της λειτουργίας της κυβέρνησης.

Παράλληλα, ο κ. Χατζησωκράτης, στενός συνεργάτης του Φώτη Κουβέλη και εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ στις διαπραγματεύσεις με τα άλλα συγκυβερνώντα κόμματα, παραδέχθηκε ότι «οι κινήσεις δεν είναι οι καλύτερες δυνατές και αυτό το λέω με πολλή προσοχή γιατί αυτή τη στιγμή όλους μας ενδιαφέρει να μπορέσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί και να συμβάλλουμε στο κυβερνητικό έργο, αλλά δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να λειτουργεί με τετελεσμένα»».

«Είναι προφανές ότι μέσα στην όλη εξέλιξη των πραγμάτων υπάρχει ένα ζήτημα καλύτερης λειτουργίας της κυβέρνησης. Αυτή θα μπορούσε να διασφαλιστεί μέσα από μια άλλη σύνθεση της κυβέρνησης στην οποία θα μπορεί να λειτουργεί και το υπουργικό συμβούλιο με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών, γιατί όχι και των αρχηγών των κομμάτων στην κυβέρνηση», κατέληξε ο κ. Χατζησωκράτης, στέλνοντας σαφές μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου ότι το κόμμα του Φώτη Κουβέλη συντάσσεται με τη στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου: ότι, δηλαδή, οι «μικροί» εταίροι δεν είναι μόνο για να στηρίζουν και να εισπράττουν και το πολιτικό κόστος, αλλά αξιώνουν να συναποφασίζουν κιόλας…

Keywords
Τυχαία Θέματα