Η ΧΡΥΣΗ ΤΕΤΡΑΔΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΕΥΡΩΠΗΣ

Το matrix24.gr εντοπίζει σε τέσσερα πρόσωπα τους μεγάλους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού στο θριαμβευτικό φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης.


Βασίλης Σπανούλης: Ο MVP του φάιναλ φορ ή, αν θέλετε, ο Μίδας της διοργάνωσης. Δύο φορές έχει φτάσει σε φάιναλ φορ στην καριέρα του, το 2009

με τον Παναθηναϊκό και φέτος με τον Ολυμπιακό, και έχει πανηγυρίσει και τις δύο κατακτώντας παράλληλα και το βραβείο του πολυτιμότερου. Κακά τα ψέματα, χωρίς τον Λαρισαίο γκαρντ, οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα κατάφερναν σπουδαία πράγματα φέτος. Αυτός ενέπνευσε τους υπόλοιπους, πάνω του ακουμπούσαν στα δύσκολα, αυτόν έψαχναν όταν η μπάλα έκαιγε. Κόντρα στην Μπαρτσελόνα είχε 21 πόντους και 6 ασίστ, στον τελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ μέτρησε 15 πόντους και 2 ασίστ.

Kώστας Παπανικολάου: Ενας απίστευτα ώριμος παίκτης, αν και μόλις 22 χρονών, είναι πλέον ο Κώστας Παπανικολάου. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά το γεγονός ότι στερείται μεγάλων εμπειριών τελείωσε το φάιναλ φορ με 100% ευστοχία στα τρίποντα (5/5). Στον τελικό δε, οργίασε. Με 18 πόντους, τους περισσότερους εκ των οποίων όταν ο Ολυμπιακός ήταν στριμωγμένος στα σχοινιά, κράτησε την ομάδα του όρθια πριν την τελική αντεπίθεση.

Γιώργος Πρίντεζης: Οταν κατά τη διάρκεια του περσινού καλοκαιριού αποκλείστηκε από την αποστολή της Εθνικής ομάδας, πείσμωσε τόσο πολύ που αποφάσισε να μην πάει διακοπές. Πέρασε το καλοκαίρι του κάνοντας εξαντλητικές ατομικές προπονήσεις στο ΣΕΦ και απολάμβανε τις χαρές της θάλασσας μόνο τα σαββατοκύριακα. Εν τέλει αυτή η προσωπική θυσία τον βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό να βελτιώσει ατέλειες του παιχνιδιού του και να γίνει ένα από τα πιο πολύτιμα γρανάζια στη μηχανή του Ολυμπιακού. Για το πείσμα του ανταμείφθηκε με τον καλύτερο τρόπο πετυχαίνοντας το νικητήριο καλάθι του τελικού με το οποίο εκατομμύρια φίλοι του συλλόγου εκτοξεύτηκαν στα ουράνια. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι ένας αθλητής που προέρχεται από τις ακαδημίες του συλλόγου.

Ντούσαν Ιβκοβιτς: Δεν πτοήθηκε από το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός του Ολυμπιακού μειώθηκε κατά 40% το προηγούμενο καλοκαίρι και έμεινε για να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Να δημιουργεί ομάδες που βασίζονται στο νεανικό σφρίγος και το ταλέντο. Λίγοι τον πίστεψαν, αλλά ο…ξεροκέφαλος Ντούντα είχε πίστη στη δουλειά του και στις δυνατότητες των παικτών του. Εν τέλει δικαιώθηκε με την πιο απίθανη κατάκτηση Ευρωλίγκας στην ιστορία του θεσμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα