ΤΟ ΠΑΣΟΚ «ΑΝΑΓΕΝΝΑΤΑΙ» ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΙΣ …ΚΑΛΠΕΣ

Παράλληλα με την ύστατη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ δηλώνει έτοιμο για τυχόν νέες κάλπες, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνεχίζει την προσπάθεια ριζικής «αναγέννησης» και εδραίωσής του στον «κεντροαριστερό πόλο» της νέας εποχής.


Στην ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας με την συμμετοχή, ή έστω την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ

αναμένεται να επιμείνει και σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη νέα σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, που έχει οριστεί για τις 7.30 σήμερα το απόγευμα. Το γεγονός πάντως ότι η Κουμουνδούρου ξεκαθάρισε πως ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δεν θα παραβρεθεί -ενώ είχε κληθεί, μαζί με τους κ.κ.Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη- εντείνει τον προβληματισμό για την επίτευξη σχηματισμού κυβέρνησης στην Ιπποκράτους. Άγνωστο βέβαια παραμένει τι μέλλει γενέσθαι, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για νέα πρόταση του Κάρολου Παπούλια σήμερα, πιθανόν για κυβέρνηση τεχνοκρατών με συγκεκριμένη διάρκεια κάποιων μηνών.

Ήδη πάντως, δεν είναι λίγα τα πράσινα στελέχη που μετά το χθεσινό ναυάγιο στην πρώτη προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας για σχηματισμό κυβέρνησης, προεξοφλούν τη διεξαγωγή νέων εκλογών στις 10 ή 17 Ιουνίου, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να δηλώνει χθες πως το ΠΑΣΟΚ θα είναι έτοιμο και για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καλώντας σε εγρήγορση τους πολίτες που πιστεύουν στην ανάγκη ύπαρξης της «δημοκρατικής παράταξης» και της «κεντροαριστεράς».

Την ίδια ώρα όμως το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε τροχιά «αναγέννησης», με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επαναλαμβάνει χθες στους υποψήφιους βουλευτές του κόμματός του ότι προτίθεται να την κάνει «χωρίς ταμπού, χωρίς βαρίδια, χωρίς συμβιβασμούς». Μίλησε για «συντακτικό» και όχι αναθεωρητικό συνέδριο στο οποίο θα «κορυφωθεί» η σχετική προσπάθεια που ξεκίνησε ήδη, με τον ίδιο να δεσμεύεται για συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να συζητήσει ισότιμα, ανοιχτά και απροκάλυπτα και με τις άλλες δυνάμεις που τοποθετούνται στον ίδιο χώρο. Κάλεσε όλους σε συστράτευση, με «μπροστάρηδες» όμως και «επικεφαλής» τους νέους, για «να διαμορφώσουν μαζί τη σύγχρονη κεντροαριστερά», όπως είπε, επιδιώκοντας να παίξει ρόλο στον «κεντροαριστερό πόλο» της νέας εποχής, χωρίς πάντως να επαναλάβει τα περί «30άρη νέου προέδρου», που προκάλεσαν στο παρασκήνιο δυσαρέσκεια στους κορυφαίους του κόμματος…

«Αυτοί που νόμισαν ότι το ΠΑΣΟΚ πέθανε, κάνουν λάθος, αυτό που πεθαίνει είναι τα καλούπια του χθες: η κακοδιαχείριση, ο κυβερνητισμός, η έλλειψη οράματος, η αναξιοκρατία, η απομάκρυνση από τον λαό», είπε, τονίζοντας πως «το ΠΑΣΟΚ τώρα ξαναγεννιέται». Πρόσθεσε δε, το όραμά του για ένα ΠΑΣΟΚ, «εκφραστή της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, της κεντροαριστεράς της ευθύνης, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης», στέλνοντας μηνύματα και σε όσους επιδιώκουν να γίνουν …ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ, μη αντιλαμβανόμενοι -όπως είπε-  την παράδοση, τη δυναμική και τις απαιτήσεις που έχει αυτός ο χώρος…

Keywords
Τυχαία Θέματα