ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ

Με οξείες εκφράσεις, βαρύτατους χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα, κλιμακώνεται η σύγκρουση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ. Μια σύγκρουση με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες, αλλά και στο… ποιος εκ των δύο θα χρεωθεί την προσφυγή σ’ αυτές.


Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν ανταλλάξει τόσο βαρείς χαρακτηρισμούς η Κουμουνδούρου και η Αγίου Κωνσταντίνου. Εξάλλου, δεν έχουν περάσει ούτε δύο χρόνια από τότε που τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ

ήταν στο ίδιο κομματικό «σπίτι» με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή στον ΣΥΝ. Ωστόσο, χθες, με φόντο το διαφαινόμενο αδιέξοδο στις διεργασίες συγκρότησης κυβέρνησης, αλλά και τις συνακόλουθες επαναληπτικές εκλογές, τα δύο κόμματα της μη κομμουνιστικής Αριστεράς αντάλλαξαν πυρά.

Η αρχή έγινε στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά τη σύσκεψη των τριών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «υπάρχει προγραμματική συμφωνία για συγκρότηση κυβέρνησης που θα συνεχίσει το Μνημόνιο από τρία κόμματα». «Μαζί έχουν 168 βουλευτές, έχουν πλειοψηφία. Ας μην ψάχνουν αριστερό άλλοθι», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πολιτική αθλιότητα»

«Ο κ. Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής αθλιότητας. Έως χθες μας καλούσε να μείνουμε σταθεροί στη γνωστή μας θέση να μην μετέχουμε σε κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα μετά τη σύσκεψη δήλωσε ότι έχουμε συμφωνήσει με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε κυβέρνηση στήριξης του μνημονίου. Είναι ντροπή. Η προφανής αδυναμία να δικαιολογήσει τη στάση του δεν επιτρέπεται να τον οδηγεί στη συκοφαντία και στο ψεύδος. Αυτό είναι πολιτική ανηθικότητα», ήταν η έντονη αντίδραση της Δημοκρατικής Αριστεράς. «Αφού έχουν συμφωνήσει, βγαίνουν στα κανάλια και στελέχη της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και υποστηρίζουν ότι υπάρχει συμφωνία στο πλαίσιο», αντέτειναν χθες κύκλοι της Κουμουνδούρου, που δεν ήθελαν, πάντως, να ρίξουν λάδι στη φωτιά της πολιτικής αντιπαράθεσης. Οι τόνοι ανέβηκαν χθες το βράδυ και στο κεντρικό δελτίο του Mega, όταν ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΝ, Πάνος Σκουρλέτης, απευθυνόμενος προς το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρη Χατζησωκράτη, του επισήμανε ότι το κόμμα του Φώτη Κουβέλη «έχει γίνει ένας αριστερός Καρατζαφέρης». «Ντροπή σου να τα λες αυτά», απάντησε ο κ. Χατζησωκράτης.

Τέλος, τον ΣΥΡΙΖΑ φωτογράφισε αργά χθες το βράδυ και ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης, στις δηλώσεις που έκανε μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Λυπάμαι. Κάθε πολιτική δύναμη ας αναλάβει τις ευθύνες της», επισήμανε χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευθύνη του αδιεξόδου και των δεύτερων εκλογών, αν αυτές τελικά γίνουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα