ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ως «παρακινδυνευμένο» και «πρόωρο» κρίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο να ζητήσει εκλογές από βήματος της ΔΕΘ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στην Κουμουνδούρου κατέληξαν στη συγκεκριμένη πολιτική απόφαση

έπειτα από συσκέψεις του Αλέξη Τσίπρα με στενούς συνεργάτες του. Έτσι, το ερχόμενο σαββατοκύριακο, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ το «εναλλακτικό» κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματός του, θα ξιφουλκήσει με οξύ τρόπο κατά της κυβέρνησης, αλλά δε θα ζητήσει προσφυγή σε κάλπες.

Σύμφωνα με το σκεπτικό των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, το γεγονός ότι η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει πάρει μέτρα –αφού τώρα βρίσκονται στη διαδικασία των αποφάσεων οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί-  δεν δίνει στην αξιωματική αντιπολίτευση τη δικαιολογητική βάση ενός αιτήματος για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Εξάλλου, είναι πολύ πρόσφατες οι τελευταίες εκλογές –και μάλιστα διπλές.

Συν τοις άλλοις, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι, αν η αξιωματική αντιπολίτευση ζητούσε εκλογές, τότε θα μπορούσε να κατηγορηθεί από την κυβέρνηση ότι αποσταθεροποιεί τη χώρα σε μία κρίσιμη και λεπτή φάση των συζητήσεων με τους ευρωπαίους εταίρους. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι, έστω και με ορισμένες απώλειες, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ θα καταφέρουν να περάσουν τα μέτρα από τη Βουλή, ενώ προβλέπουν ότι τελικά τα μέτρα που θα έρθουν προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο θα είναι η σκληρότερη εκδοχή των όσων ζητεί η τρόικα, χωρίς «ισοδύναμα» και κοινωνική ευαισθησία. «Θα πέσουν μόνοι τους, όταν πάνε να τα εφαρμόσουν και βυθίσουν την κοινωνία στη δυστυχία», προβλέπει στο matrix24.gr έμπειρος κοινοβουλευτικός του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει εναντιωθεί στην πρόταση να ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας τη διεξαγωγή εκλογών.

Την πολιτική απόφαση που ελήφθη τις προηγούμενες ημέρες στην Κουμουνδούρου επιβεβαίωσε χθες, με ραδιοφωνική του συνέντευξη (Real) και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος. «Δεν ζητάμε ακόμη εκλογές, πιστεύοντας ότι θα συναισθανθούν (σ.σ. η κυβέρνηση και οι δανειστές) τη βαριά ευθύνη που απορρέει από την πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία», ανέφερε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα