Γιατί ο Κουβέλης επιμένει στο «όχι»

09:35 4/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, επέμεινε στην άρνησή του ως προς την πρόταση Βενιζέλου για διάλογο, συνεργασία και κοινή εκλογική κάθοδο των δύο κομμάτων. «Η ΔΗΜΑΡ επιδιώκει τη συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και ταυτόχρονα υπερασπίζεται

την αυτονομία της σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής της δράσης. Η διαμόρφωση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού δε θα γίνει ούτε με συναντήσεις κορυφής ούτε με κομματικές συμπράξεις», επισήμανε ο Φώτης Κουβέλης απαντώντας στη σχετική ερώτηση και στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στον Ευάγγελο Βενιζέλο πως είναι άκαρπες οι προτάσεις του προς την Αγίου Κωνσταντίνου.

«Υγειονομικές αποστάσεις»

«Το ΠΑΣΟΚ σηματοδοτεί πλέον αρνητικά πράγματα για μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Κατά συνέπεια, πρέπει να κρατάμε υγειονομικές αποστάσεις», σημειώνει στο matrix24.gr κορυφαίο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, εξηγώντας γιατί ο Φώτης Κουβέλης δεν θέλει να δώσει την αίσθηση ότι υπάρχει ανοιχτός δίαυλος διαλόγου με το ΠΑΣΟΚ. Για την ακρίβεια, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θέλει το ακριβώς αντίθετο, να φανεί ότι υπάρχει κάποια απόσταση, εξ ου και διάλεξε να μην παραστεί στο Συνέδριο του Κινήματος, αν και συγκυβερνά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Άλλωστε, βασικός στρατηγικός στόχος του προέδρου της ΔΗΜΑΡ παραμένει η κατίσχυση του κόμματός του στο χώρο της Κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ, καθώς στην Αγίου Κωνσταντίνου εκτιμούν πως, όσο το ΠΑΣΟΚ θα φθίνει, όσο θα ωφελείται η ΔΗΜΑΡ. Κατά συνέπεια, ο Φώτης Κουβέλης δεν πρόκειται να μπει σε καμία κουβέντα για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον έως ότου διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές. Που θα δείξουν και ποιος θα έχει «το πάνω χέρι» στο διάλογο μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα