Επιμένει …κεντροαριστερά ο Βενιζέλος

Στελέχη της Ιπποκράτους πάντως, διαβεβαιώνουν για τις ειλικρινείς προθέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τόσο αναφορικά με τη συμπόρευση με το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, όσο και με τις υπόλοιπες πολιτικές κινήσεις, αλλά και προσωπικότητες που ανήκουν στον χώρο.

Μιλώντας ειδικά για τη ΔΗΜΑΡ, χθες, ο συντονιστής της Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, υποστήριξε ότι «αν είχαμε κατέβει

μαζί στις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα είχαμε την εντολή διακυβέρνησης της χώρας». Παράλληλα, σημείωσε την ʽκοινή αφετηρία στην σκέψη των δυνάμεων που βρίσκονται στον χώρο. Απαντώντας δε στο επιχείρημα ότι το να εντάξει κανείς μία τέτοια συζήτηση στην προσυνεδριακή διαδικασία ενός κόμματος, είναι πιθανόν άτοπο, υποστήριξε ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο, αφού ʽδεν θέλουν να κάνουν την τελική διαμόρφωση θέσεων χωρίς σκέψεις, ιδέες, παρατηρήσεις από τη ΔΗΜΑΡ και από άλλες κινήσειςʼ. Ακόμα και για πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τώρα βρίσκονται σε άλλες κινήσεις και δεν διατηρούν ίσως τις καλύτερες σχέσεις με την ηγεσία της Ιπποκράτους, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Ηλίας Μόσιαλος, ο συντονιστής της Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως «είναι καλεσμένοι όλοι στον διάλογο, δεν αποκλείεται κανένας».

Την ίδια ώρα πάντως, και ανεξάρτητα από την τελική απόφαση της Αγίου Κωνσταντίνου (που αναμένεται να ληφθεί σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της σήμερα), το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να ζητά επιτακτικά πια, δια στόματος του προέδρου του την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, με στόχο την καλύτερη λειτουργία του, πράγμα που βρίσκει ευήκωα ώτα στη ΔΗΜΑΡ. Επαναλαμβάνει δε, σε όλους τους τόνους ότι δεν κυβερνά μόνη η ΝΔ, κάτι που επίσης επισημαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα στελέχη του κόμματος του Φώτη Κουβέλη.

Σε κάθε περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς την προετοιμασία του συνεδρίου του, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επιχειρεί με κάθε ευκαιρία να το αποσυνδέσει από το ʽδίλημμαʼ παραμονής ή όχι του κόμματος στην κυβέρνηση και να ρίξει το βάρος στην ανασυγκρότηση, την φυσιογνωμία και την ανανέωσή του. Κορυφαία στελέχη του κόμματος, όπως ο αντιπρόεδρος της Βουλής Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος Γιάννης Μανιάτης μιλούν σήμερα στις Οργανωτικές Επιτροπές Συνεδρίου σε Θήβα και Μάνδρα αντίστοιχα, ενώ την ίδια ώρα προετοιμάζονται πυρετωδώς οι προαναγγελθείσες πρωτοβουλίες του κόμματος για το διάστημα ως την έναρξη του συνεδρίου του. Μεταξύ αυτών η εκδήλωση του Τομέα Γυναικών, η διημερίδα του ΙΣΤΑΜΕ για την συνταγματική αναθεώρηση κ.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα